Report

Prekrasna

Aside Banners

Fotografija prekrasne djevojke u ljetnoj haljini koja stoji pred odredom specijalaca postala simbol otpora

Situacija između Afro-Amerikanaca i policije u SAD-u postaje sve napetija iz dana u dan, a usred tog kaosa se rađaju neki novi simboli i borci za ljudska prava.

Piše , Objavljeno

Ako bi morali jednom riječju opisati trenutnu društvenu situaciju u SAD-u, rekli bismo da je ona napeta. Američki policajci su ove godine već ubili preko 500 ljudi, od čega je većina tamnoputa, a mnogi od njih su svoje živote izgubili samo zbog boje kože. Situacija se ponovno zahuktala proteklih dana kada su ubijeni Philandro Castile u St. Louisu i Alton Sterling u Baton Rougeu, gdje je protekli vikend održan mirni prosvjed. Ipak, s obzirom na mučko ubojstvo petorice policajaca u Dallasu, niti momci u plavom nisu bili pretjerano zadovoljni svojim pravima, pa je nastala bizarna situacija u kojoj su se sa svake strane našle dvije grupe ljudi koje smatraju kako imaju pravo nauditi onim drugima kako bi mogli sačuvati svoja prava!

U cijelom tom kaosu je iznikao jedan uistinu predivan cvijet te kao onaj crveni fićo ili legendarni Tank Man s trga Tiananmen postao simbol otpora teroru i dokaz kako nasilje uistinu ne vodi nikamo. Ukazao se u obliku prekrasne mlade tamnopute djevojke u laganoj ljetnoj haljini, koja se izdvojila iz razjarenog mnoštva i mirno došetala do kordona nabrijanih policajaca u potpunoj ratnoj spremi. Trenutak kada ju nekoliko specijalaca pokušava odvući s ceste dok u pozadini stoji cijela policija Baton Rougea je ovjekovječan fotografijama te je gotovo istog trena postao hit na društvenim mrežama.

Kako je ime ove hrabre ljepotice i što se dogodilo s njom u proteklih 24 sata još uvijek nije poznato, ali znamo kako je čovječanstvo dobilo svoju novu heroinu koja je kao i mnogi drugi prije nje dokazala da je čovjek lišen svega osim svoje ljudskosti jači od bilo kakvog oružja.

TAGOVIfotografija ikona ljepotica policija prosvjed simbol specijalci

Komentiraj