Report

Aside Banners

Frikovite reklame iz 2009. – tko se boji liganja još?

Jer kako bolje prodati pepermit žvake nego složiti scenu u kojoj naložena supruga optužuje muža da ju vara jer, eto, bazdi po lignjama

Piše , Objavljeno

Nismo znali da je prepadanje, jeza i iščuđavanje poželjna marketinška strategija. Tko je još iskrcao keš za nešto što mu ophodi noćne more? Da, no autori nekih ovogodišnjih reklama pomislili su upravo to. Jer kako bolje prodati pepermit žvake nego složiti scenu u kojoj naložena supruga optužuje muža da ju vara jer, eto, bazdi po lignjama.

Dentyne Ice, Tajland

Opet smrdiš po gigantskim lignjama prevarantu pokvareni! Opet si mljeo petmetarske krakove s drugom ženom! Gade!… Ne bi li ubuduće izbjegli takve i slične komentare na temu morskih plodova, bacite pod zube Dentyne Ice žvake. Barem ako ste savili obiteljsko gnjezdašce na Tajlandu.

Rak dojki razbija prozore, Novi Zeland

Rak dojke nije smiješna stvar pogotovo ako vam prepriječi put od sobe do frižidera. Novozelandska kampanja za osvješćivanje o zlokobnom nametniku koji malo po malo okupira vaše mukom otplaćivane kvadrate potaknut će vas na ekspresnu mamografiju. Ok što možete umrijeti, to je još oprostivo, ali da vam nešto okupira imovinu, nema šanse.

Tabasco, SAD

Ne konzumirate pizze koje ne pjevaju. Znaju to i u Tabascu pa su složili superinteligentnu reklamu koja vas zborno poziva na polijevanje svojih jestvina ljutim sosom koji je ‘so much more than hot’. Ajde, barem ne lažu o stupnju opeklina koje si možete priuštiti s par kapljica.

Efekt staklenika, Velika Britanija

Svaki put kada sjednete u avion ubijete polarnog medvjeda, jel’ tako? Nije. Reklama u kojoj arktička medvjeđa populacija pada s neba u degutantnoj reminiscenciji na 11. rujan želi vam reći kako komercijalni letovi proizvode 400 kila štetnih plinova po putniku. što je težina polarnog medvjeda. Ali i vreće pijeska od 400 kila. One nekim slučajem ne padaju.

Apoliva kozmetika, švedska

Kada vam proizvode za ljepotu pokušava prodati komad koji kao da je istesan u radionici Dr. Frenkeinsteina, onda biste stvarno trebali povjerovati proizvođaču. Biti toliko hrabar zahtjeva gadno dobro zaleđe. Ili su htjeli pokrenuti grupu ‘Bojim se cure iz reklame za Apolivu’ na Fejsu sa oko 100.000 članova. Jer, upravo su to i postigli.

Pfizer, Velika Britanija

Otrov za štakore samo je jedan od sastojaka koji se mogu naći u lažnim lijekovima koji se legalno prodaju na webu. Barem nas tako uči farmaceutski div Pfizer koji je popratio svoju tvrdnju prilično uvjerljivom scenom. Drugim riječima, sačuvajte floru i faunu koja vam hoda po unutrašnjim organima i kupujte Pfizer.

World AIDS Day, Njemačka

Nisamo znali da je Hitler takav ševac, s obzirom da je imao samo jedno jaje i radije provodio vrijeme milujući dječicu. No Nijemci su prešli preko nebitne faktografije ne bi li nam servirali zapareni defile najboljih poteza Johna Holmesa s upozorenjem da je sida masovni ubojica koji neodoljivo podsjeća na soboslikara s brčićima. Super foršpan za naci pornić, šteta što su ga unakazili moralnom porukom.

Ne čistite žive ribe, Nizozemska

Striptiz je ok. Dok ne dođe do skidanja unutrašnjih organa. Nizozemsko društvo za zaštitu životinja Animals Awake na prilično živopisan način daje nam do znanja da je stvarno ne fer čistiti ribe dok su još žive. Jest da su malo pobrkali ribe i ‘ribe’ ali dobro… Nemaju ribari vremena za sintaksu.

Evian, Francuska

Digitalno poigravanje s klincima u želji da im se daju grimase i pokreti odraslih izgleda u najmanju ruku bizarno. I ne, ne drži vodu, premda bi je ekipa iz Eviana htjela ne samo držati nego i prodati. Gledamo djecu kako se rolaju s gomilom kvartovskih finti i umjesto da poželimo uzeti gutljaj francuskog h2o diva pada nam na pamet ideja da se marketinški tim tvrtke polije sa duboko rashlađenim Evianovim rezervama.

U drogi su velike oči, Velika Britanija

Kako reći britanskoj mladeži da ako se šusa narkoticima imati će oči kao likovi iz zadnjeg Disneyevog crtića. To niti na kino platnu ne izgleda genijalno, a kamoli pred murjom koja i nema nekog smisla za povijest animacije. Kakogod, freaky spot koji bi trebao odvratiti razuzdanu adolescenciju od zloupotrebe droga proizvodi vrhunsku reakciju ukoliko ih upravo zloupotrebljavate. U svim ostalim slučajevima izgleda bolesno loše.

TAGOVIbizarno reklama

Komentiraj