Report

Dobro nam došli kući!

Aside Banners

FSB Racing Team završio natjecanje u Hockenheimu

Piše , Objavljeno

Očekivanja su moža bila malo previsoka, ali 56. mjesto osvojeno u Hockenheimu nikako se ne može smatrati neuspjehom. Prvakom se ne postaje preko noći!

fsb racing team

Naravno da bismo svi voljeli da se naš zagrebački FSB Racing Team popeo na pobjedničko postolje i odnio neku od glavnih nagrada, ali očigledno postoji još mnogo mjesta za napredak i ekipa od toga ne bježi. Nećemo im davati alibije govoreći kako je 56. mjesto u konkurenciji 75 bolida s motorom na unutarnje izgaranje samo veliki danak neiskustvu i kako su radili u daleko lošijim uvjetima od konkurencije, već im čestitati na samoj činjenici da su cijeli ovaj projekt dogurali do kraja i pokazali da u prilično nezdravoj i neambicioznoj hrvatskoj okolini, postoje mladi ljudi spremni i sposobni za izgradnju konkurentne, malene jurilice.

fsb racing team fsb racing team

U svim se dinamičkim dijelovima testiranja (uglavnom vozne sposobnosti i utrke), naš bolid Arctos držao negdje oko 40. mjesta, ali je statički dio (business plan-cost report-design report) prošao prilično loše, te ekipu koštao velikog broja bodova. Na kraju su se smjestili na 56. poziciji, koja se do iduće utrke (22.-25.8. u Mađarskoj) da itekako skresati, poglavito doradom statičkog dijela. Natjecanje se pokazalo daleko zahtjevnijim nego što su očekivali, ali bitno je da je ekipa prikupila to iskustvo koje im je nedostajalo, te sada mogu krenuti u lov na bolje pozicije.

fsb racing team

Inače, valja napomenuti da je prvo mjesto osvojio bolid sa Sveučilišta Oregon State, a na postolju su se našli još i Sveučilište Stuttgart i UAS Esslingen, sve ekipe s dugom tradicijom i velikim inženjerskim pedigreom.

TAGOVIarctos formula student fsb racing team

Komentiraj