Report

San snova

Aside Banners

Gameri, skupljajte pare, prodaje se najveća svjetska kolekcija video igara!

Piše , Objavljeno

Sa preko 11 tisuća naslova u kolekciji, Michael Thommason ima najveću zbirku video igara na svijetu, a sada ju je spreman prodati!

igrice

Gotovo 30 godina je bilo potrebno Michaelu Thommasonu da skupi preko 11 tisuća naslova i tako stvori najveću svjetsku kolekciju video igara, koja je 2012. godine našla svoje mjesto i u Guinnessovoj knjigi rekorda. Kako je cijeli život radio u trgovinama ili distribucijskim tvrtkama koje su se bavile upravom ovakvom vrstom multimedijalne zabave, iz prve se ruke mogao dokopati najnovijih i najočuvanijih naslova, a tu je pogodnost definitivno znao iskoristiti. Danas, eto, leži na pravom malo bogatstvu, od kojeg svakom geeku i gameru nekontrolirano cure sline…

Kada je Guinnessova komisija popisala sve naslove u njegovoj kolekciji, brojka se zaustavila na 10 607, ali je od onda prošlo već više od godine i pol dana, pa Thommason pretpostavlja da je u tom periodu dodao još barem nekoliko stotina novih igrica. Ono što je posebno zanimljivo jest da je tijekom 30 godina svoje sakupljačke karijere, Thommason već jednom prodao veliki dio svoje kolekcije, i to 1998. godine kada mu je trebalo nešto keša za vjenčanje. Također, prije nekoliko je godina donirao više od tisuću primjeraka Međunarodnom centru za povijest elektronskih igara, tako da je pitanje koliki bi stvarni rekord bio da ih je sve sačuvao.

The World’s Largest Video Game Collection – video Guinnessove komisije:

Iako mu se iznimno teško odvojiti od svojeg najdražeg hobija, Thommason priznaje da je došlo vrijeme da se više posveti obitelji, a za to mu treba i prostora i novca. Sretni će kupac tako dobiti preko 2 600 primjeraka koji nisu nikada otvarani, te su u savršenom stanju i u originalnom pakiranju, dok je ostatak ipak pomalo “nagrižen”, ali svejedno zapakiran u kutije sa svim priručnicima i dodatnim materijalima.

igrice 1

Tko kupi kolekciju postaje i vlasnikom Guinnessova svjetskog rekorda, tako da je i to jedan prilično fora bonus. Dražba traje do 16. lipnja, a trenutna je najviša ponuda prilično velikih 50 tisuća dolara (nešto više od 250 tisuća kuna). Ako raspolažete takvim perjem, slobodno bacite oko na aukciju, jer ova divna bebica zaslužuje dom pun ljubavi i pažnje…

TAGOVIguinness hobi igrice kolekcija svjetski rekord video igre

Komentiraj