Report

svaka čast, mali!

Aside Banners

Gdje ste vi bili sa 17? Postao najmlađi pilot koji je sam letio oko svijeta

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Donedavno je rekord za najmlađeg solo pilota koji se usudio otisnuti na put oko svijeta držao 18-godišnji Britanac Travis Ludlow. Sada je taj rekord srušio 17-godišnji Mark Rutherford. Otisnuo se 23. ožujka iz Bugarske kad je imao svega 16 godina, a napokon je ostvario svoju misiju i svoj san tako što je proletio kroz 52 zemlje i pet kontinenata.

Bilo je i teških trenutaka. U jednom trenutku je morao spavati u šupi na napuštenom otoku u Tihom oceanu dok je letio 11 sati preko Beringovog mora, od Japana do Aljaske.

“Nakon deset sati, stigao sam na maleni otok, počelo se smračivati. Sletio sam, kišilo je, nije bilo nikakvih svjetala na pisti.

Otok je bio nenaseljen. Da je išta krenulo po krivu, potpunoi sam sam. Na otoku. Sletio sam i spavao sam u maloj šupi pored piste koja je potpuno napuštena preko 10 godina.”

Nakon 5 mjeseci je sletio u Bugarskoj. Dočekala ga je obitelj, zajedno sa sestrom Zarom – koja je u siječnju postala najmlađa žena koja je letjela oko svijeta s 19 godina. Svaka čast!

TAGOVIput oko svijeta putovanje rekord tinejdžer viralno zrakoplov