Report

Četveronožni junak

Aside Banners

Herojski pas se bacio pred autobus i spasio život svojoj slijepoj vlasnici

Piše , Objavljeno

Možda nikada nećemo u potpunosti shvatiti ljubav i odanost koju neke životinje osjećaju prema svojim vlasnicima, ali sama pomisao kako bi neke dale svoj život za njih govori dovoljno…

pas 1Svijet životinja i ljudi ima novog junaka, a njegovo je ime Figo! Ne, ne radi se o starom portugalskom reprezentativcu slabom na žene, nego zlatnom retriveru koji je godinama “u službi” kao vodič svoje slijepe vlasnice, stanovite Audrey Stone iz američkog gradića Brewstera. U ponedjeljak su on i njegova vlasnica izašli u kratku šetnju kada je iz nepreglednog zavoja izletio minibus te udario Audrey i Figa, a veća je tragedija po svjedočanstvima očevidaca izbjegnuta samo zahvaljujući hrabrom psu i njegovom skoku pred jureće vozilo.

Naime, Figo se doslovno bacio pod minibus kako bi zaštitio svoju vlasnicu, a mnogi vjeruju kako je upravo to alarmiralo neopreznog vozača i ublažilo udarac u Aubrey, koja je na kraju završila sa slomljenim laktom, iščašenjem zgloba, tri slomljena rebra i porezotinom na glavi. Hrabri je pas pak prošao samo s ranom na nozi i šokom od kojeg se vjerojatno još uvijek oporavlja. Ipak, čak i u tom stanju neposredno nakon nesreće, Figo nije želio otići od svoje vlasnice te je bio vidno izgubljen nakon što ju je hitna pomoć odvela.

pas 2

Pas je bio jako dobar, vrlo miran“, rekao je lokalac Paul Schwartz koji je izašao pomoći čim je vidio nesreću. “Sjedio je samnom cijelo vrijeme. Šepao je pa smo ga stavili na veliku deku, ali je počela padati kiša. Bez ikakvih nam je problema dao da mu zamotamo nogu. Nije lajao niti plakao niti zavijao. Ali je pokušavao puzati prema njoj. Nakon što su ju stavili na nosila i odvezli u bolnicu, prestao je s time. Činio se izgubljen bez nje.” Na sreću, njegova je vlasnica sada dobro, a i sam se Figo dobro oporavlja nakon manje operacije noge. Dokazao je kako je pravi junak, a mi se nadamo kako će ostatak svog života provesti bez sličnih avantura!

TAGOVIheroj junak pas vodič za slijepe životinja zlatni retriver

Komentiraj