Report

Samo ljubav

Aside Banners

I MDMA bi mogla postati legalna, ali samo u medicinske svrhe

Piše , Objavljeno

Izgleda kako je legalizacija marihuane otvorila put malo labavijem odnosu prema nekim drugim supstancama, a trenutno najbolje stoje MDMA i ketamin.

mdmaIzgleda kako je novi pogled na marihuanu i njezina potencijalna pozitivna djelovanja, prvenstveno u medicinskom smislu, uzrokovao pravu lavinu preispitivanja prave vrijednosti određenih droga, pa se sve više znanstvenika, doktora i propagatora korištenja do sada zabranjenih supstanci počinje baviti istraživanjem novih načina primjene. I dok je struka odavno odbacila teške droge poput heroina i kokaina te psihoaktivne tvari među kojima se posebno ističe LSD, novi bi se čudotvorni lijek mogao pronaći u MDMA-u i ketaminu.

MDMA kao lijek – video:

Istraživanja su tako pokazala kako bi MDMA mogao imati pozitivno djelovanje prilikom liječenja posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), a grupa znanstvenika koji su obavljali studije sada namjerava svoje rezultate priložiti američkoj agenciji za regulaciju lijekova (FDA). Ako se dogodi neko čudo i ovakva revolucionarna tehnika bude prihvaćena, već bi 2021. godine čisti MDMA mogao biti prepisivan na recept onima koji pate od PTSP-a, a posljedično bi se mogao koristiti i za neke druge psihičke poremećaje.

mdma 1

Vrlo je važno istaknuti da se tu ne radi o smeću koje se uglavnom može kupiti na ulici i po partyima, već tvornički reguliranim i čistim supstancama. MDMA naime izaziva osjećaj sreće, ljubavi i bliskosti te tako može pomoći oboljelima da se otvore i dođu u doticaj sa svojom traumom i popratnim osjećajima. U kombinaciji sa klasičnom terapijom, MDMA ne bi liječila sam simptom PTSP-a, već bi pomogla da se locira i riješi srž problema. Za razliku od LSD-a i psilocibina, koje su svojevremeno također predlagali za liječenje psihičkih bolesti, MDMA pacijenta drži “prizemljenog”  i svjesnog sebe i svojih emocija te otpušta kočnice u mozgu vezane uz strah i tjeskobu, a glavna stvar na koju treba paziti jest da se onaj koji uzima ovu drogu ne navuče. Mi držimo fige da ovakve terapije postanu dio klasičnog liječenja, jer je MDMA i dalje mala beba u usporedbi s onime s čime nas inače truju!

TAGOVIdepresija droga ketamin liječenje ljekovito mdma psihologija PTSP terapija

Komentiraj