Report

Mi smo kuhari ljubavi

Aside Banners

Idesh! vodič za uspješno Valentinovo ili “kako ne spavati na kauču”

Piše , Objavljeno

Vjerovali ili ne, Valentinovo može proći bez ikakvih poteškoća, samo je potrebno pripaziti na sitnice. Dajemo recepte za ljubav.

banner-873107_1280

Ne voliš Valentinovo? Dobrodošao u klub. Razumijemo neljubav prema najljubavnijem događaju u godini, pogotovo ako jašeš solo u suton već godinama, a najbliži kontakt sa ženama ti je kad ideš u poštu platiti račune. No opet – ima nas koji ne volimo imendan Valentina i Valentine iako smo u vezama, dugim ili kraćim. Ako ti je Valentinovo jedna ogromna nagazna mina u kojoj je skoro svaki korak pogrešan – nisi jedini. Bili smo tamo. Opet ćemo biti tamo. Bez obzira što smo naučili puno na prošlim greškama, uvijek će nešto poći po krivu.

Pa pročitaj neke savjete da eliminiraš broj mogućih katastrofa Titanic razmjera.

Ako vam brod potone, ustupi joj dasku. Ništa romantičnije od tog

I prije nego što pitaš, ne, nije nam upali zajedno s fenom za kosu u punu kadu pa da odjednom znamo što žene žele.

Pridržavat ćemo se samo konvencionalnih rješenja, nikakva iznenadna putovanja na Maldive ili druge stvari koje radi ekipa s parama… Mi samo o poklonima, večerama i romantici. Tko zna, možda baš zbog ovog Valentinova vaša ljubav bude vječna, a poljupci na kiši.

notebook kiss

Bez obzira što govori, stalo joj je do Valentinova

Moguće da ćeš u tjednu prije Valentinova čuti drugi najpoznatiji govor u povijesti čovječanstva nakon Lincolnovog obraćanja u Gettysburgu.

“Boli me briga za Valentinovo. To je jedan tako iskomercijaliziran blagdan, izumili su ga Ameri da prodaju čestitke, ruže i bombonijere. Ne želim uopće biti dio toga. Živimo u potrošačkom društvu, nemamo novca, ali ga tražimo svaku priliku da ga trošimo.”

Zvuči poznato? A nitko ju nije ništa ni pitao. Počela je pričati sama od sebe.

I onda dođe Valentinovo i sva ta “nebriga” oko Valentinovu padne u vodu. Osvježavajuću vodu s limetom i krastavcima.

NIKAD NE VJERUJ ŽENI KAD KAŽE DA JU NE ZANIMA ODREĐENI DAN U GODINI. Pogotovo ako počne pričati sama od sebe.

Ne vjeruj joj kad ti kaže da se ne morate darivati ove godine

Jedno od najvažnijih pravila. Bez obzira hoće li te ona iznenaditi s poklonom ili ne, pobrini se da imaš spreman poklon za nju. Moguće je da stvarno u trenucima izgovaranja tih riječi o nedarivanju misli ozbiljno, ali kad se približi Valentinovo – ili čak na sam dan – lako je pasti pod utjecaj mase i sveopći kaos i poželjeti dobiti barem nekakav poklon.

Ako je ne iznenadiš s nečim, pripremi se na pasivnu agresiju, možda i silent treatment. Kao i svaki muškarac, te znakove nećeš moći primijetiti i tu tišinu nećeš čuti sve dok ti ne razbije Playstation čekićem negdje u svibnju kad joj prekipi.

NI SLUČAJNO NEMOJ KUPITI PRAKTIČAN POKLON!!!

Jedna epizoda klasične serije “Dječak upoznaje svijet” nas je naučila jedno od najvažnijih pravila. Ako žena želi trash compactor, treba ga dobiti nasumično jedan dan, a ne na neki poseban dan.

Screenshot_6

Možda ti se učini super ideja, ali nemoj kupiti djevojci ništa praktično. Ako ti čitave godine govori kako bi joj peglanje baš olakšala ta parna stanica – pazi sad dobro. NEMOJ JOJ KUPITI TU PARNU STANICU ZA VALENTINOVO. Bez obzira što je snižena s tri tisuće kuna na devetsto. Treba vam usisavač za vaš novi stan? Ne, nemoj joj kupiti usisavač. Možda misliš da ubijaš dvije muhe jednim udarcem, ali kad su ljubavna sranja u pitanju – ne želiš muhe u kontekstu s njima. Bolje sitnicu nego skupe praktične stvari. Praktičnu stvar slobodno kupi 15. veljače na Vitomirovo i Klaudijevo.

Nemoj joj kupiti poklon koji je ustvari za tebe

Ona ne želi Playstation, jednako kao što Marge nije htjela sjajnu kuglu na koju bijaše ugravirano ime Homer. Kupi (ili “napravi”, da ne bude da samo promoviramo konzumeristički duh) joj poklon koji je samo za nju.

30

Seksi rublje? Ne, to je također poklon za tebe jer želiš da ti. Ali možeš se poslužiti seksi rubljem ako imaš još neki poklon u rukavu.

Playstation ti je bio zadnja nada. Što kupiti?

Ako si u vezi s tom damom, vjerojatno znaš što voli i što ne voli. Vjerojatno ju slušaš dok govori. Sigurno ti je u posljednjih par mjeseci dala bar tri-četiri hinta što bi htjela. Ako ne znaš, pitaj njezine prijateljice. Ako ni one ne znaju, ne možeš promašiti s Valentinovo mixom – ruže, bombonijera i čestitka. Bez obzira voli li Valentinovo ili ne. Ako baš brutalno ne voli Valentinovo, možeš fejkat da je ironično.

Ovo samo ako pleše folklor. Inače je pravilo - što jednostavnije, to bolje.

Ovo samo ako pleše folklor. Inače je pravilo – što jednostavnije, to bolje.

Još ubaci komad srebrnog nakita i oke si. Jednostavna ogrlica ili naušnice.

Usprkos sveopćoj Valentinomaniji, uspio si zaboraviti poklon?

Glupane!

Glupane! Sve si usr’o.

Budi kreativan. Sva sreća, Valentinovo nije praznik pa su trgovine otvorene. Najdraža čokolada, kilogrami najdražih gumenih bombona, štogod… Možeš se i odlučiti na spa tretman gdje ćeš ti biti njezin rob. Možeš joj napraviti kupku sa svijećama. Da, znamo… Zvuči lejm. Vjerojatno i njima zvuči lejm, ali kad vide kadu ispunjenu pjenom – odjednom će poteći suze kao da ih je nano-John Cena šutnuo u suzne žlijezde. Nemoj odustati ili priznati da si zaboravio. Glumi da ti je sve ovo bio plan čitavo vrijeme.

Hoćeš se izvući s kuhanjem večere?

Kupi sastojke za homemade večeru, ali samo ako inače ne kuhaš. To je zapravo čudnovato. Ako si muškarac koji zna kuhati i koji razveseli izabranicu svog srca ukusnim obrocima, ta ista izabranica neće cijeniti tvoje kulinarske sposobnosti na Valentinovdan, ali ako si smotan i ne znaš uključiti pećnicu, čak i ako ti inače najosnovniji puding zagori, tvoj pokušaj kuhanja za Valentinovo će biti okarakteriziran kao sladak. Ako uspiješ ne zapaliti kuhinju.

Skill level za njeno zadovoljstvo večerom za Valentinovo je na GIFu ispod.

Odvedi ju na mjesto gdje ne može naručiti pizzu ili hamburger

Oke, neki restorani redovito imaju u ponudi ova dva vječna jela, ali nemoj posjetiti pizzeriju ispod stana ili burger place u koji inače idete. Odvedi ju u restoran gdje mora naručiti s fino uvezanog menija, a ne s plastificiranog koji je uvijek na stolovima ili, ne daj bože, sa panoa ili drugih natpisa na zidu.

Ako bira hranu sa zida, big NO-NO!

Kino je za parove koji su tek postali parovi

Odlazak u kino je za parove koji su se tek smuvali, konvencionalni move gdje su obje strane sigurne u svojoj nesigurnosti kad je u pitanju vaša “veza”. Odlazak u kino je jednako romantičan kao vino u tetrapaku.

Ako si u dužoj vezi (pod “dužoj” mislimo na jasnu vezu dužu od četrpešest mjeseci), odradio si dovoljno kino posjeta i nikako nemoj u kino za Valentina. Osim ako oboje želite vidjeti Deadpoola, ove godine se oprašta.

Došao je Netflix na naše prostore, ali to ne znači da je Valentinovo vrijeme za netflix and chill

Ako se zavalite na kauč, po čemu se to razlikuje od ostalih večeri koje inaće provodite skupa? Znamo da netfliks end čil ne uključuje puno netfliksa, ali svejedno… Nemoj to ni spomenuti. Uostalom ta netfliks end čil fraza je trebala odavno umrijeti.

Zbog Netflix and Chilla bi mogao malo čilati solo

Ne možeš u kino, ne možeš Netflix, pa što možeš? Odvedi ju negdje van. Na primjer… Na večeru spomenutu koji red gore.

Nemoj očekivati seks zbog svega što si napravio za Valentinovo

oralni seks

Možda te ovo ne dočeka

Može se dogoditi da padnete u food komu od večere, može se dogoditi da vas je izmorilo lutanje gradom u predvečerje, može se dogoditi tisuću razloga zbog kojih ona neće biti spremna na seks. Ako seksa bude – odlično. Ako ne, budi pravi muškarac, savladaj svoje nagone i budi sretan jer si proveo divan dan uz osobu koja ti je draga (ako si već tolika mimoza da ne možeš priznati da ju voliš).

Slušaj, pazi na znakove i tretiraj ju kao kraljicu. Iduće godine opet isto! Samo što neće biti Deadpoola da te izvuče.

Ako nisi siguran u išta od ovog – uvijek možeš prekinuti par dana prije Valentinova i pomiriti se tjedan dana nakon. Ali to nisi čuo od nas.

Najvažnije od svega – reci “Volim te” i misli to.

Lijep pozdrav,

Dr. Ljubav

TAGOVIljubav seks valentinovo vodič

Komentiraj