Report

Aside Banners

Najgore pivske kombinacije

Vjerovali ili ne, ima ljudi koji smatraju da boca dobrog, starog pivca ne zadovoljava njihove kriterije, pa su krenuli smišljati kombinacije s katastrofalnim posljedicama!

Piše , Objavljeno

Moramo priznati, pojam lošeg piva nekako nam je stran jer uistinu nismo posebno izbirljivi. Naravno, pivo dijelimo na ona koja pijemo s oduševljenjem i ona koja možemo popiti, ali pokazalo se da na svijetu ima dovoljno razmaženih pivoljubaca, ali i totalno kretenskih pivskih receptura, pa je moguća i lista najgorih pivskih kombinacija.

Uglavnom se radi o pićima koja se i ne mogu nazivati pivom, jer ne prate bavarski zakon čistoće koji nalaže da pivo smije sadržavati vodu, hmelj i ječam. Među više njih, izdvajamo nekoliko pivskih proizvoda koji su očito produkt bolesnih umova. Vojvoda Wilhem 4. mora da se okreće u grobu.

Energy pivce

TILT

TILT

Dobro smo razmislili o ovom konceptu, izvagali sve “za” i “protiv” te zaključili da svi znanstveni argumenti stoje na strani hipoteze da bi ljude koji su osmislili ovakav proizvod trebalo protjerati u Sibir . Za one koji konzumiraju ovo svetogrđe nemamo ništa osim krajnjeg prezira.
Predstavnik ove grupacije proizvoda je TILT, kojeg na svu sreću nema na našim policama. Ovaj “stiltani” napitak kombinacija je tradicionalnih pivskih sastojaka kojima su dodani kofein, ginseng i guarana. Odlikuje ga izrazito narančasta boja i okus lijeka protiv hunjavice u šumećim tabletama.

Pivo za hoch ekipu

Prestige Champagne Lager

Prestige Champagne Lager

Ekipa koja se slaže s Kerumovom tvrdnjom da se šampanjac odlično “sljubljuje” s ćevasima, ali im ipak nedostaje onaj after taste luka, mesa i piva, prigrlit će ovu bogohulnu mješavinu recepture šampanjca i pivčuge.
Američki Cobra Beer predstavio je “Prestige Champagne Lager”, uz genijalni marketinški slogan:”Za ovaj Božić uživajte u pivi i šampanjcu!” Radi se o pivi koja je prošla dvostruku fermentaciju, poput šampanjca, i to kažu, u bejgijskoj Rodenbach pivari. Za zaštitni znak odabrani su slonovi, valjda za sve one “slonove” koji su izdvojili 13 dolora po boci za ovo čudo. Inače, Cobra Beer, odnosno Krait kako se predstavljaju na američanskom tržištu, “poznati” su po proizvodnji bezalkoholnih piva.

Pivo s čili papričicom

Chili pivo

Chili pivo

Ameri su pivce navikli začiniti limetom, što je još jedan njihov običaj uništavanja svega što valja. Među njima postoji oni koji smatraju da je limeta za papke, pa su pivu odlučili dodati nešto žešći začin. Receptura je prilično jednostavna:u bocu lošeg piva (dakle, onog kojeg “možemo popiti”) ubacite jednu ljutu papričicu.
Oni koji su probali, kažu da od lošeg piva s papričicom postoji samo jedna gora stvar:loše pivo s papričicom i hemeroidi.

Vitaminsko pivo

Vitaminsko pivo

Vitaminsko pivo

Dođe Pero kod doktora na pregled. “Dakle, Pero, pijete li vitamine?” pita ga doktor. “Ofkors, doktore, evo sam jutros pol gajbe popio!”
Bijaše to naš pokušaj da se našalimo na ovu temu, iako nam se plače. Za sve navučene na vitaminske terapije i slična holistička buncanja, spravili su pivo obogaćeno vitaminima. Nismo probali, i nećemo, ali brijemo da ima okus poput kombinacije piva i cedevite. Ne fala!

Bilk!

Pivo s mlijekom!?

Pivo s mlijekom!?

Beer + Milk=Bilk! Prevedeno:Pivo + Mlijeko=Bljak!
Ali ipak, netko se i toga sjetio. Ovaj put nisu krivi Ameri, krivi su Japanci koji su nas ovim potezom zaista razočarali. Jest da volimo Japanke (ne one koje se obuvaju!), ali ova blasfemična kombinacija tjera nas da posumnjamo u svoju ljubav.
Ali, vratimo se na priču o Blik-u. Navodno su se Japanci na ovaj potez odlučili jer je stanovništvo sve manje trošilo mlijeko. Chitoshi Nakahara se zato odlučio spojiti ugodno s korisnim (!?) i složio ovaj napitak u kojem mlijeko sudjeluje s 30 postotaka. Kažu da po izgledu malo baca na mlijeko, dok ima okus piva. Nekako sumnjamo u potonje.
Pitamo se, što se prije pokvari:mlijeko ili pivo?

Voće, povrće i druge perverzije

voćna piva

voćna piva

Mnogi se odlučuju savršeno dobro pivo pokvariti i drugim kombinacijama. Tako se tu često nađe voće – trešnja, malina, ananas, grožđe, breskva i marelica, ponekad kao dio procesa fermentacija, a ponekad samo kao aroma dodana već gotovom pivu. U priču ulazi i razno povrće – bundeva, već spomenute papričice, pa i razne trave. Ima i onih koji okusu piva rado dodaju kavu, čokoladu pa čak i kamenice.

Dakle, jesmo za karlovačko ili…

Pročitaj i:
Whiskey – samo za gospodu i pustolove >>
Hladno pivo >>

TAGOVIenergy pivo kombinacije pivo vitaminsko pivo voćno pivo

Komentiraj