Report

Aside Banners

Ilički maraton – Cuga, pljuga i noć duga

Natjecanje svoje korijene vuče iz urbane legende o mladom zaprešićkom vitezu Nini Papa koji je ljeta gospodnjeg 1991. dogurao do Britanca i tamo bio pokošen posljednjom �politrom� pive.

Piše , Objavljeno

Znalci govore da sport i razuzdan život ne idu zajedno. Pijani nogometaši koji noći provode u �cajka-barovima� reći će �bah! Notorna bedastoća� (s tim da neće koristiti riječ �notorna�), a organizatoriIličkog maratona išli su toliko daleko da su organizirali cjelodnevni spektakl ne bi li dokazali da sport i cuga (ne) idu ruku pod ruku. O čemu je riječ?

Povijest

Skupina entuzijasta okupljenih pod imenom Loša Brija, odlučili su pokrenuti Ilički maraton, a takmaci tog turnira imaju jedan cilj. Od ranih jutarnjih sati krenuti u obilazak svih kafića, barova, kafana, opskurnih špelunki, pivnica, javnih kuća koje poslužuju alkoholna pića i gostiona na potezu od Vrapča pa do Trga Bana Jelačića, preciznije, od Ilice broj 530 pa sve do broja 1.

Natjecanje svoje korijene vuče iz urbane legende o mladom zaprešićkom vitezu Nini Papa koji je ljeta gospodnjeg 1991. dogurao do Britanca i tamo bio pokošen posljednjom �politrom� pive. No, organizatori se ipak drže verzije su idejnim začetnikom bila jetra Matije Kolovrata.

Pravila

zračni snimak trase maratona

zračni snimak trase maratona

Pravila su jednostavna i bliska svakom ljubitelju piva, a ako ljubite i onu nekvalitetnu kapljicu što u sjećanje priziva špirit, još bolje, jer ruta se dijeli na dva dijela. Pivopije alias Desničari svoju žeđ mogu utažiti na desnoj, dok jaka ljevica svoj želudac može izlagati teroru na lijevoj strani Ilice. Organizatori upozoravaju da nema �pederluka� i izvlačenja na pićenca tipa Jeger ili Amaro, već u obzir dolaze samo western žestice kojima pravi kauboji skidaju hrđu s Winchesterke (počevši od Pelina prema jačoj cugi).

Povraćanje je dopušteno, ali bez bulimičnog sranja tipa guranja prstiju (ili �nečeg drugog�) u usta. Piju se propisane količine koje se isprva sponzoriraju iz natjecateljskog fonda, a kasnije osobnog fonda natjecatelja (što će se po našim predviđanjima desiti oko 14 sati).

Spavanja nema, a konzumacija prehrambenih proizvoda dopuštena je jer maraton ipak traje samo 24 sata. Dakle, kada u obzir uzmemo i činjenicu da će natjecatelji �blagovati�, prognoziramo financijsku sušu već u vrijeme ručka. Oko 12 sati.

Odustajanje se tretira kao �pičkarenje�, a slabići i oni lišeni pravog para testisa biti će poimence navedeni na službenom sajtu eventa. Valja napomenuti i da će se kompletni event zabilježiti kamerama pa možete očekivati da će snimke alkoholnih orgija završiti na YouTubeu i ući u antologiju kao �dan kada je jetra radila više od srca�. Nagrade su uistinu simbolične i uključuju trovanje alkoholom, delirijum tremens, beskrajno poštovanje i krvavo zasluženi renome.

Dan D

Maraton službeno počinje 27. 10. 2007. a prijave se više ne primaju jer je kvota od 30 članova / takmaca odavno ispunjena. Sve što preostaje jest navijati za svoje favorite (lista objavljena na sajtu) i nadati se da će najhrabriji i najuporniji izdržati nadljudske napore.

Trejler Iličkog maratona (bogati – 14,4 MB)

Trejler Iličkog maratona (štedljivi – 5,17 MB)

TAGOVIeventi pivo

Komentiraj