Report

Iskonovci pedaliraju

Aside Banners

Iskonovci sada u voznom parku tvrtke na raspolaganju imaju i službene narančaste bicikle

Piše , Objavljeno

Sunčano i toplo vrijeme idealni su za vožnju biciklom, a Iskon je odlučio tu zdravu i ekološki prihvatljivu aktivnost odvesti na iduću razinu.

iskon 1

O pozitivnim stranama vožnje bicikla, prvenstveno u gradu, ne moramo puno govoriti, a toga su svjesni i u Iskonu. Upravo su zato, potaknuti nedavnim sponzorstvom Pedalafesta, događanja koje promovira bicikl kao idealno gradsko prijevozno sredstvo, odlučili uvesti službene bicikle u vozni park tvrtke. Za sada se radi o samo dva, prepoznatljivo narančasta komada, ali s obzirom na zainteresiranost zaposlenika i uštede koje se ostvaruju, izgleda da će u budućnosti trebati znatno povećati taj broj!

Svaki zaposlenik Iskona može koristiti bicikl po želji, a sve što treba jest rezervirati termin na kalendaru tvrtke, s tim da postoji mogućnost “iznajmljivanja” i izvan radnog vremena i vikendom. Ovi se bicikli za sada ipak najčešće koristi prilikom odlaska na neke bliže lokacije i na sastanke ili jednostavno po gablec, što je daleko bolja opcija od vožnje centrom grada u automobilu, uistinu nepotrebnog zagađenja i frustrirajuće potrage za slobodnim parkirnim mjestima.

iskon

Naravno, ovakva je praksa već itekako prisutna u većini europskih i svjetskih tvrtki, ali treba uzeti u obzir da je na Zapadu kultura bicikliranja daleko razvijenija nego kod nas. Upravo su zato ovakve inicijative istaknutih domaćih tvrtki iznimno bitan poticaj svima ostalima da učine pravu stvar, te da automobile zamijene nekim drugim, za okoliš i zdravlje prihvatljivijim prijevoznim sredstvima. Na kraju krajeva, nakon cijelog dana u uredu daleko se bolje malo rekreirati i sjesti na bicikl, nego se kao vreća krumpira voziti čak i do kvartovskog dućana, što su u Iskonu na vrijeme shvatili!

TAGOVIalternativa bicikl bicikliranje ekologija ekološki prihvatljivo iskon

Komentiraj