Report

Aside Banners

Istina je napokon vani: Na internetu objavljeni tajni NLO dokumenti američke vojske

Piše , Objavljeno

Iako iste ove dokumente možete čitati već neko vrijeme, sada su po prvi puta sortirani i arhivirani kako bi snalaženje bilo puno lakše, a dodana je opcija pretrage traženih pojmova.

blue book

Da je Fox Mulder živ (a kao nije?!), sada bi se vjerojatno veselio kao prasac u blatu, ali to ovaj put čini njegov svojevrsni dvojnik iz stvarnog života, NLO entuzijast John Greenewald. Taj je lik vjerojatno jedan od glavnih razloga zašto se Američko vojno zrakoplovstvo odlučilo objaviti preko 130 tisuća stranica do tada tajnih NLO dokumenata, a sve zato što ih je Greenewald punih 20 godina neumoljivo maltretirao i tužio zbog povrede zakona o slobodi informacija. Naravno, svi smo mi svjesni kako su Ameri van pustili samo nevažne gluposti i dokumente koji ne mogu nikoga inkriminirati niti išta dokazati, ali nama je dovoljno da znamo kako u ovoj arhivi (a to je samo jedna od mnogih) ima čak 130 tisuća stranica raznih svjedočanstava i istraga. Gdje ima dima, ima i vatre!

>> Provjeri još… Fox Mulder i Dana Scully nisu završili svoj posao: ‘Dosjei X’ se (vjerojatno) vraćaju na male ekrane!

Inače, radi se o zapisima iz zrakoplovne baze Wright-Patterson u Ohiu, a cijela arhiva nosi kodno ime Project Blue Book. Radi se o ukupno 12 618 svjedočanstava čudnih fenomena (od čega ih je 701 kvalificiran kao “neindeficirani”) koji su se dogodili između 1947. i 1969. godine. Zrakoplovstvo je nakon opsežne procjene ustanovilo kako ne postoje nikakvi konkretni dokazi koji “predstavljaju tehnološka dostignuća ili načela naprednija od današnje znanstvene spoznaje“, tako da nije bilo neke veće opasnosti za njih niti naše vanzemaljske sugrađane. Čak su ubacili i dvije arhive iz 40-ih godina prošlog stoljeća, Project Sign i Project Grudge, tek toliko… jer mogu! Sve dokumente možete pogledati na stranici The Black Vault.

nlo 3 nlo nlo 1

A iako ima nekoliko desetaka vrlo zanimljivih svjedočanstava, uglavnom se radi o stvarima koje je svaki pravi ufolog već znao, od frenetične zvjezdolike letjelice viđene u zrakoplovnoj bazi Holloman 1950. godine pa sve do objekta koji je navodno prelijetao samu zrakoplovnu bazu Wright-Patterson davne 1965. godine. Što se tiče Zlatnog grala svakog ufologa, Roswella, o slavnom incidentu 1947. godine nigdje nema spomena, a ova se zrakoplovna baza spominje u svega nekoliko “klasičnih” NLO viđenja. Državni arhiv, koji je prvi i pustio ove dokumente, tvrdi kako među onime što su dobili nije bilo ničega konkretnog vezanog uz male zelene, sive ili kakve već što je potpuno razumljivo… Na kraju krajeva, dali su nam trailer i misle da su time zadovoljili naše apetite, ali kako naši prijatelji u Dosjeima X kažu: “The truth is out there!

TAGOVIdosjei X leteći tanjur nlo project blue book tajne tajni dokumenti the black vault ufo vanzemaljci x-files

Komentiraj