Report

Aside Banners

Jackass vs. Dirty Sanchez

Johnny Knoxville i ekipa na tržište su nedavno izbacili svoj najnoviji uradak "Jackass 2.5� koji je ustvari nakupina izbačenih scena koje su u najvećem dijelu zasluženo izostale iz "dvojke�.

Piše , Objavljeno

Kada spomenemo Jackass u sjećanje prizivamo skupinu idiota koji za novac rade razne gluposti koje ih ponekad, u najboljem slučaju, mogu ostaviti nepokretnima, ali najčešće je riječ o degutantnim pizdarijama koje će one slabijeg želuca tjerati na povraćanje. Mi smo ih voljeli.
No, kada je na tržište izbačen “Jackass 2.5″ ponovno se pojavilo pitanje:”Jesu li džekesovci bolji od Dirty Sancheza samo zato što su originalniji?” Sudeći prema posljednja dva filma iz produkcije Jackassa, nekada glupa ali zanimljiva ideja je izgubila šarm, dok se prošlogodišnji uradak Dirty Sancheza urezao u naša sjećanja kao nešto najbolesnije što smo gledali na malim ekranima.

Jackass

Jackass ekipa u akciji

Jackass ekipa u akciji

Jackass je nastao 1999. kao ideja wannabe glumca Johnnyja Knoxvillea koji je za skaterski časopis Big Brother Magazine odlučio na vlastitom tijelu isprobati razne naprave za samoobranu (taser, suzavac, a dopustio je i da u njega pucaju dok nosi pancirku), nakon toga Jeff Tremaine nagovara ga da svoje gluposti snima, a kazeta uskoro postaje pravi underground hit.
BB ekipa kreće na turneju gdje Knoxville upoznaje Bama Margeru i ostatak posade koja će kasnije postati velikim dijelom Jackass obitelji. Ideju za niz kratkih skečeva istog sadržaja isprva su ponudili Saturday Night Liveu koji su to odbili, da bi nakon toga Comedy Central i MTV imali licitaciju iz koje MTV izlazi kao pobjednik.

Jackass Riot Control Test

Legenda je rođena. Jackass postaje veliki svjetski hit i nakon uspješne tri sezone i nekoliko sudskih razvlačenja zaključuju da je vrijeme da se oproste od serije prije nego izginu, a pojedini članovi svoje su djelovanje nastavili u raznim, daleko lošijim spin-offovima od kojih se neki i dan danas emitiraju na MTV-u. Uz brojne karijere, serija je izrodila i tri filma, a najnoviji bi se trebao pojaviti ove godine.

Dirty Sanchez

Dirty Sanchez

Dirty Sanchez

Iako je od samih početaka bilo jasno da skupina Velšana kopira Jackass, mnogi misle da su ova četiri alkoholičara daleko zanimljivija i degutantnija opcija ako vam je do gledanja samoranjavanja i apsolutnih idiotarija.
Pritchard, Dainton, Pancho i Joyce europski su odgovor na Jackass i ako ste imali priliku pogledati bilo što iz “kuhinje” ovih idiota shvatit ćete zašto su recenzenti časopisa MAXIM zaključili kako je riječ o projektu uz koji “Jackass izgleda kao Teletubbiesi”.

Dirty Sanchez

Show je isprva nastao kao interna zajebancija Pritcharda i Daintona da bi se kasnije pretvorio u punokrvni show kojem se priključuju i nakaradni Pancho (koji je jedan od najsmješnijih likova koje smo imali prilike vidjeti) i Englez Joyce te njihove obitelji koje se ne mogu načuditi zašto bi netko normalan radio što oni rade. Nerijetko se u njihove zajebancije uključuje i Pritchardova djevojka koja u jednom od skečeva zavezanih očiju pokušava otkriti koji penis od četiri ponuđena pripada njenom dečku.

Nakon tri sezone momci ne samo da ne gube ideje već su tri puta gori nego u počecima. Dirty Sanchez – The Movie krajem prošle godine pojavio se i na američkom tržištu (izvorna je verzija objavljena skoro godinu dana ranije).

Super ljepilo u nosnicama?

Presuda

U konačnici, jasno je da su Ameri začetnici jedne od najglupljih ideja u povijesti televizije, ali mi se ipak odlučujemo za Dirty Sanchez jer smatramo da su daleko veće seljačine i idioti. Na kraju krajeva, nije ni bitno tko je pobjednik jer u ovoj igri najviše gube oni koji se odlučuju snimati sve te gluposti.
Za kraj vas ostavljamo uz Nikeovu kampanju u kojoj su uposlili glupe Velšane koje Wayne Rooney napucava po svom travnjaku.

[/youtube]e1ToDTdM5-Y[/youtube]

TAGOVIbolest dirty sanchez film jackass Johnny Knoxville ludo

Komentiraj