Report

hevi metal

Banner 300

Japanac napravio gigantskog robota u čast animeu iz djetinjstva!

Piše , Objavljeno

Krizu srednjih godina uglavnom povezujemo s trošenjem love na motocikle, plovila, egzotična putovanja ili virtualne utrke konja u najbližoj kladionici, ovisno o financijskoj (ne)moći i intenzitetu kojim se mrzite. Nama se čini da se Masaaki Nagumo poprilično voli. Očigledno opsjednut robotima od malih nogu, a posebno mecha anime klasikom Mobile Suit Gundam, zavjetovao se sam sebi da će jednom napraviti sličnog robota kojim će i upravljati.

mononofu 2

44-godišnji inženjer humanoidnog robota nazvanog LW-Mononofu, visokog 8,5 metara i teškog više od 7 tona, izgradio je iz temelja u tvornici u kojoj radi, a koja se bavi proizvodnjom poljoprivrednih strojeva, ali i ovakvih, pomalo ekscentričnih čuvara postrojenja. Naime, ova grdosija nije prvi ovakav primjerak, ali je definitivno najimpresivniji. S obzirom na teškaške proporcije jasno je da LW-Mononofu nije brzanac i za prijeći 1 km potrebno mu je punih sat vremena, no to je u konačnici potpuno nebitno s obzirom da tvornički hangar ionako ne može napustiti u komadu jer je osjetno viši od ulaza. S druge strane, ima air bazuku koja ispaljuje spužvaste loptice brzinom od 140 km/h tako da cool faktor ni najmanje ne pati.

.

Da je u Japanu poprilično lijepo odrastati potvrđuje i to da ove robote možete unajmiti za dječje rođendanske proslave, krstitke, sastave, rastave, kino premijeru Pacific Rim: Uprising ili bilo koju drugu prigodnu priliku, a cijena je nešto manje od 1000 $ po satu. Kikiriki za japansku zlatnu mladež. Ako te, kao i nas, uporno zovu na krive rođendane tunirana Fiat Multipla mogla bi biti next best thing.

Autor: Bruno Pušić

TAGOVIfilm gundam japan roboti

Komentiraj