Report

Pravo skockani auto

Aside Banners

Je li ‘igranje’ kada od LEGO kockica napravite automobil u punoj veličini koji vozi?!

Piše , Objavljeno

LEGO automobil možda i nije najsigurnije prijevozno sredstvo na svijetu, ali ne može se poreći da ovaj ljepotan uništava konkurenciju svojom jedinstvenošću.

lego automobil

Više od 500 tisuća LEGO kockica, ekološki prihvatljiv orbitalni motor, čijih 256 klipova pogoni zrak, te stotine i stotine sati mukotrpnog rada… to je otprilike sve što vam je potrebno da napravite svoj vlastiti LEGO automobil. U pravoj veličini, naravno!

Ipak, mora se priznati da ovakav pothvat (i uz sav materijal) ne može postići svatko, te za takvo nešto treba biti svojevrsni genijalac za mehaniku. Upravo u tu kategoriju spada i ‘mozak’ ove operacije, rumunjski tinejdžer Raul Oaida, koji je s australskim kolegom Steveom Sammartinom složio genijalni roadster u potpuno voznom stanju!

LEGO roadster – promo:

Da, da… ovo čudo stvarno vozi! Istina, ne postiže brzine kao njegovi klasični kolege, ali i 30 km/h je sasvim dovoljno za lagano kruzanje gradom, te daje dovoljno vremena svakom prolazniku i drugom sudioniku u prometu da vas pošteno odmjeri i ispusti malo one sline zavisti. Tvorci ovog vozila ipak tvrde da LEGO automobil teoretski može postići i veće brzine, ali se jednostavno boje da krhka konstrukcija ne bi to izdržala, pa radije ne riskiraju.

Vrlo je teško da ćemo na našim ulicama naletiti na ovaj unikat, pošto je trenutno ‘kod tate’ u australskom Melbourneu (ako nas čitaju i u dalekoj Australiji, znate koji vam je sljedeći životni cilj!), ali tko zna, možda se pojavi na nekoj od skorašnjih izložbi automobila. A da nam još daju koji krug u njemu… hajoooj, svi mladenački snovi bi nam se ostvarili!

TAGOVIbizarno lego lego automobil neobično vozilo originalno roadster

Komentiraj