Report

Ako nije 100, nit' ne brojimo

Aside Banners

Joey Chestnut je novi svjetski rekorder u jedenju hot doga, a njegove su brojke nevjerojatne

Prije nego što krenete čitati ovaj članak, probajte pogoditi koliko bi svjetski rekorder u žderanju hot doga mogao pojesti komada i sigurni smo da nećete doći niti blizu prave brojke!

Piše , Objavljeno

Dobro nam je poznato kako Ameri izvode svakakve pizdarije i pokreću razne “tradicije” za sve svoje veće blagdane samo kako bi na bilo koji način uspjeli zavrtiti još malo love, a već je dugi niz godina jedan od neizostavnih elemenata svakog Dana nezavisnosti natjecanje u brzom izjedanju čega već ne. Posebno su popularne razne pite i mesna jela, ali kraljica ipak ostaje jedna od bazičnih hrana svakog Amerikanca: hot dog. Natjecanja se održavaju diljem SAD-a, ali najprestižnije je Nathan’s Hot Dog Eating Contest, koje je ove godine obilježilo svoju 100. obljetnicu!

A kada se govori o samoj “sportskoj disciplini“, dugo je godina izjedanjem hot dogova vladao jedan čovjek, Takeru Kobayashi, omaleni Japanac koji je zapravo bio kontejner bez dna i koji je jedan od glavnih odgovornih za popularizaciju ovog natjecanja. No 2007. godine ga u napetoj završnici pobjeđuje mladi Joey Chestnut, koji osvaja naslov i u idućih sedam godina, sve dok mu ga prošle godine za dlaku ne otima Matt Stonie. Joeya je to naravno razljutilo te je odlučio nanovo preispitati mogućnosti svog tijela i pokušati pomaknuti granice, a ove je godine to i učinio.

2016 Nathan’s Hot Dog Eating Contest – video:

I da, usput je srušio svjetski rekord. Okruglih 70 hot dogova u samo 10 minuta su brojke za koje smo isprava pomislili kako su nekakva greška, ali frajer je uistinu uspio utrpati toliko hrane u toliko malo vremena te je za to nagrađen s finih 10 tisuća dolara. Drugoplasirani je Stonie požderao samo 53 komada, dok su treće i četvrto mjesto osvojili Carmen Cincotti i Gideon Oji, sa smiješnih 41 odnosno 28 hot dogova. Kod žena je pak naslov i glavnu nagradu osvojila Sonya Thomas s 38 pojedena hot doga, dok je druga bila Miki Sudo s 34 komada. U svakom slučaju, svima im svaka čast, jer mi već na petom komadu otpadamo. A ovo… ovo mora da su nekakvi superjunaci!

TAGOVIbrzo jedenje Dan Nezavisnosti hot dog joey chestnut Nathan’s Hot Dog Eating Contest natjecanje

Komentiraj