Kako izliječiti mamurluk
Prestanite biti cuger početnik, postanite pravi alkoprofić. Borite se protiv mamurluka svim sredstvima! Naučite kako savladati mamurluk.

Prvo, morate se pobrinuti da do mamurluka uopće ne dođe. Kako? Prije svega, prestanite cugati antifriz iz tatinog Golfa, kumovu brlju, jeftine pive iz supermaketa, i sve ono što je ostalo na stolu nakon tuluma.
Nadalje, kada je već vrag odnio šalu i upravo ste auto parkirali u grabu, pokušali ući susjedu u stan i upucavali se vješalici u hodniku, trebali bi ste se pobrinuti da se trenutačno stanje ne odrazi na iduće jutro. Popijte što više vode, navalite na kisele krastavce (kupus ili štoveć kiselo). Nakon toga na spavanje i pazite da vas krevet ne zbaci, centrifuga opasno okreće.
Borba protiv mamurluka
Što god da ste napravili večer prije, sljedeće jutro ipak ćete osjećati posljedice. Dakle, after party u vašoj glavi u punom je jeku:DJ roka hebene afroritmove po mozgu, želudac je spreman za izvantjelesno iskustvo, a dahom uništavate ozon. Zicer su vam poznati domaći recepti koji bi trebali pomagati u ovakvim situacijama, stoga prelazimo na egzotiku, odnosno istražujemo na koje se sve načine mamurluk liječi u svijetu.
Umeboshi
U Japanu mamurluk liječe voćem koje nalikuje marelicama. Umeboshi Japanci koriste kao lijek za sve i sva, posebice stomačne tegobe i kod problema s jetrom. Ukiseljeni umeboshi, kažu iskusni sake-cugeri, pun je elektrolita i pomaže otjerati posljedice pijanke.Corpse Reviver Cocktail
Harry Craddock, barmen u baru londonskog Savoy hotela, 1930. godine smiksao je kokstel koji je njegove goste spašavao mamurluka.Servira se u dvije varijante, obje bi trebale biti jednako učinkovite:prva kombinira dve mjerice vinjaka sa po jednom mjericom Calvadosa (rakija od jabuka) i vermuta, dok je druga varijanta kombinacija jednakih mjerica gina, Cointreau likera, Lillet blanc aperitivnog vina i limunovog soka, s malo absinta.
Sudeći po sastojcima, radi se o opakoj cugi, pa ako i jedno piće pomaže da se razbudite, vjerujemo da više čaša šalju ravno u alkoholnu komu.
Banja
Banja, odnosno бани, mjesto je gdje Rusi ublažavaju posljedice pretjeranog kazačoka s jeftinom votkom. Radi se o ruskim javnim saunama u kojima se tijelo čisti vodenom parom s kamenja zagrijanog na 90 stupnjeva, a slijedi naglo hlađenje tijela hladnom vodom. Pritom se veseli Rusi šibaju grančicama breze. Naravno, oni banje ne koriste samo za oporavak, nego se u njima nerijetko i oblokavaju.Sauna svakako opušta, a kroz znoj se iz tijela ispuštaju toksini, pa vjerujemo da Rusi znaju što rade. Ipak, u onom stanju nikako se ne poželimo zalijevati hladnom vodom i šibati se granjem, osim ako zbog pijanstva nismo zabrijali s kakvim pekinezerom.
Puni engleski doručak
Englezi imaju stila, a za njihov način suočavanja s mamurlukom od nas dobivaju velik RISPEKT! Dakle, “Full English Breakfast” zapravo je ogromna količina hrane, ekvivalent obilnom ručku, a obavezno se sastoji od pržene slanine i kobasica, jaja, pečenih rajčica, gljiva, i graha, sve preliveno HP umakom, vrstom umaka od octa i voća, gadarije koju Englezi naprosto obožavaju.Uglavnom, gomila klope, proteina, kolesterola, masnoća svih vrsta i kiseliša, sigurno će odagnati mamurluk.
Prairie Oyster Cocktail
Možda ćete zbog privlačnog naziva poželjeti baciti ovo ‘piće’ niz grlo, ali kada doznate što je unutra, možda ga brzo izbacite istim putem u suprotnom smjeru.
Sastojci:cijelo sirovo jaje, par kapi Worcestershire umaka, tabasca, soli i papra. Način konzumacije:naiskap.
Na ovaj recept ste sigurno naišli u filmovima, ali niste imali muda (ili ekvivalent) da ga i sami isprobate. S pravom, jer kako doznajemo, jedino u čemu pomaže jest brzo pražnjenje želudca.
Rollmops
Evo kako to rade švabe nakon noći pune piva i plesanja u lederhosena:fileti ukiseljene haringe obmotani oko kiselog krastavca ili luka. Jednostavan i navodno vrlo efektan recept, što ne čudi, jer ovaj obrok sadrži gomilu slane otopine, a šećeri u namirnicama nadoknađuju pad glukoze u krvi.Ciorba de burta
Iza ovog naziva krije se rumunjski specijalitet, nama nimalo stran, ali ipak nepoznat u svojstvu lijeka protiv mamurluka. Dakle, riječ je o filekima, tripicama, odnosno rumunjskoj čorbi od kravljih iznutrica, luka i crvene paprike s dodatkom kiselog vrhnja i octa.Fora je u proteinima, kojima iznutrice obiluju, ali i u snažnim začinima koji se i inače spominju u sličnim receptima.