Report

Aside Banners

Kako izliječiti mamurluk

Prestanite biti cuger početnik, postanite pravi alkoprofić. Borite se protiv mamurluka svim sredstvima! Naučite kako savladati mamurluk.

Piše , Objavljeno

Prvo, morate se pobrinuti da do mamurluka uopće ne dođe. Kako? Prije svega, prestanite cugati antifriz iz tatinog Golfa, kumovu brlju, jeftine pive iz supermaketa, i sve ono što je ostalo na stolu nakon tuluma.

Nadalje, kada je već vrag odnio šalu i upravo ste auto parkirali u grabu, pokušali ući susjedu u stan i upucavali se vješalici u hodniku, trebali bi ste se pobrinuti da se trenutačno stanje ne odrazi na iduće jutro. Popijte što više vode, navalite na kisele krastavce (kupus ili štoveć kiselo). Nakon toga na spavanje i pazite da vas krevet ne zbaci, centrifuga opasno okreće.

Borba protiv mamurluka

Što god da ste napravili večer prije, sljedeće jutro ipak ćete osjećati posljedice. Dakle, after party u vašoj glavi u punom je jeku:DJ roka hebene afroritmove po mozgu, želudac je spreman za izvantjelesno iskustvo, a dahom uništavate ozon. Zicer su vam poznati domaći recepti koji bi trebali pomagati u ovakvim situacijama, stoga prelazimo na egzotiku, odnosno istražujemo na koje se sve načine mamurluk liječi u svijetu.

Umeboshi

umeboshi

umeboshi

U Japanu mamurluk liječe voćem koje nalikuje marelicama. Umeboshi Japanci koriste kao lijek za sve i sva, posebice stomačne tegobe i kod problema s jetrom. Ukiseljeni umeboshi, kažu iskusni sake-cugeri, pun je elektrolita i pomaže otjerati posljedice pijanke.

Corpse Reviver Cocktail

Harry Craddock, barmen u baru londonskog Savoy hotela, 1930. godine smiksao je kokstel koji je njegove goste spašavao mamurluka.
Servira se u dvije varijante, obje bi trebale biti jednako učinkovite:prva kombinira dve mjerice vinjaka sa po jednom mjericom Calvadosa (rakija od jabuka) i vermuta, dok je druga varijanta kombinacija jednakih mjerica gina, Cointreau likera, Lillet blanc aperitivnog vina i limunovog soka, s malo absinta.
Sudeći po sastojcima, radi se o opakoj cugi, pa ako i jedno piće pomaže da se razbudite, vjerujemo da više čaša šalju ravno u alkoholnu komu.

Banja

Banja

Banja

Banja, odnosno бани, mjesto je gdje Rusi ublažavaju posljedice pretjeranog kazačoka s jeftinom votkom. Radi se o ruskim javnim saunama u kojima se tijelo čisti vodenom parom s kamenja zagrijanog na 90 stupnjeva, a slijedi naglo hlađenje tijela hladnom vodom. Pritom se veseli Rusi šibaju grančicama breze. Naravno, oni banje ne koriste samo za oporavak, nego se u njima nerijetko i oblokavaju.
Sauna svakako opušta, a kroz znoj se iz tijela ispuštaju toksini, pa vjerujemo da Rusi znaju što rade. Ipak, u onom stanju nikako se ne poželimo zalijevati hladnom vodom i šibati se granjem, osim ako zbog pijanstva nismo zabrijali s kakvim pekinezerom.

Puni engleski doručak

English Breakfast

English Breakfast

Englezi imaju stila, a za njihov način suočavanja s mamurlukom od nas dobivaju velik RISPEKT! Dakle, “Full English Breakfast” zapravo je ogromna količina hrane, ekvivalent obilnom ručku, a obavezno se sastoji od pržene slanine i kobasica, jaja, pečenih rajčica, gljiva, i graha, sve preliveno HP umakom, vrstom umaka od octa i voća, gadarije koju Englezi naprosto obožavaju.
Uglavnom, gomila klope, proteina, kolesterola, masnoća svih vrsta i kiseliša, sigurno će odagnati mamurluk.

Prairie Oyster Cocktail

Možda ćete zbog privlačnog naziva poželjeti baciti ovo ‘piće’ niz grlo, ali kada doznate što je unutra, možda ga brzo izbacite istim putem u suprotnom smjeru.
Sastojci:cijelo sirovo jaje, par kapi Worcestershire umaka, tabasca, soli i papra. Način konzumacije:naiskap.
Na ovaj recept ste sigurno naišli u filmovima, ali niste imali muda (ili ekvivalent) da ga i sami isprobate. S pravom, jer kako doznajemo, jedino u čemu pomaže jest brzo pražnjenje želudca.

Rollmops

Rollmops

Rollmops

Evo kako to rade švabe nakon noći pune piva i plesanja u lederhosena:fileti ukiseljene haringe obmotani oko kiselog krastavca ili luka. Jednostavan i navodno vrlo efektan recept, što ne čudi, jer ovaj obrok sadrži gomilu slane otopine, a šećeri u namirnicama nadoknađuju pad glukoze u krvi.

Ciorba de burta

fileki

fileki

Iza ovog naziva krije se rumunjski specijalitet, nama nimalo stran, ali ipak nepoznat u svojstvu lijeka protiv mamurluka. Dakle, riječ je o filekima, tripicama, odnosno rumunjskoj čorbi od kravljih iznutrica, luka i crvene paprike s dodatkom kiselog vrhnja i octa.
Fora je u proteinima, kojima iznutrice obiluju, ali i u snažnim začinima koji se i inače spominju u sličnim receptima.

TAGOVIalkohol Corpse Reviver Cocktail hrana lijek mamurluk pijanstvo pivo Umeboshi

Komentiraj