Report

samo lagano

Aside Banners

Kako preživjeti ponedjeljak u Uredu i što raditi vikendom kako bi ti cijeli tjedan bio peachy

Piše , Objavljeno

Ponedjeljci su najgori. Nakon opuštenog vikenda koji smo proveli kako želimo, ponedjeljak je tu i kreće nova sedmodnevna era alarma, nedovoljnog sna, dugih sati u uredu, doručka u pekari i ručkova u vrećici.

Ponedjeljak je dan kada i tvoja kava treba kavu.
Ponedjeljak je dan u kojem sat traje tri.
Jasno je zašto je ponedjeljak muškog roda. It comes too fast.

No, što kad bi vam rekli da ponedjeljci ne moraju biti nepozvani gost na partiju, brokula u ručku ni slovo “lj” u sumnjam?
Što kada bi vam rekli da ponedjeljak može biti jedan sasvim kul lik kojeg ne morate hejtat svaki put kada ga vidite kako hoda iza nedjelje?

Ne, ne mislimo vam prodavat neko vortex sranje ili dijelit citate tipa “radi što voliš pa nećeš raditi ni dana u životu.”

Ne.

Mi samo imamo konkretna rješenja koja će ponedjeljak učiniti malo manje ponedjeljkastim.  (Ovo nije reklama za set noževa niti predizborna kiampanja.)

1. U nedjelju izdvoji vrijeme za pripremu obroka

Tokom tjedna često ne uspijemo ili nemamo vremena pripremiti si kvalitetan obrok za sljedeći dan te glad rješavamo pekarama, uvijek istim dostavama ili još gore ni ne jedemo sve do navečer. Preko vikenda imaš dovoljno vremena da odeš do dućana, kupiš namirnice i pripremiš si jelo na koje te sama pomisao u ponedjeljak ujutro razveseli. Stavi si unutra i neki najdraži snack kao što ti je mama stavljala u ruksak kada si išao u školu. Što može popravit raspoloženje bolje nego hrana?

2. Pripremi odjeću dan ranije

I 15 min koje bi potrošio na živčano smišljanje što ćeš obuć i gdje je ona majica, potroši na prvu kavu i čitanje nečega što te opušta. Ako pripremiš odjeću dan ranije najvjerojatnije nećeš na posao doći s dve različite čarape i majicom koja se ne slaže s cipelama
Filozofija je slična kao kod one kad žene prekinu ljubavnu vezu i onda izgledaju najbolje ikad. Dobar izgled kompenzira unutarnji jad. Isto vrijedi kada na najgori dan u tjednu izgledaš najbolje.

3. Vikendom radi ono što želiš

Izlasci do jutra, druženje s ljudima u preglasnim klubovima i hektrolitri alkohola, dakle nekada uobičajen vikend, više ti se ne čini tako privlačnim. Pomisao na dan kasnije već ti sad zadaje glavobolju i najradije bi cijeli dan proveo doma i gledao Netflix ili igrao Fortnite.

Ali osjećaš se kao da gubiš vikend i da će ti u ponedjeljak biti žao.
Neće. Biti će ti žao ako si vikend proveo gurajući se na krcatom šanku, bivao proliven cugom svakih 10 minuta i samo gledao na sat da li je dovoljno kasno da napokon možeš doma bez da ispadneš papak.

Nemaš 15. Ne moraš van. Provodi vikend kako ti želiš. Heklaj ako te to veseli. Ponedjeljak će ti biti zahvalan.

4. Olakšaj si ponedjeljak s “to-do” listom

Mozak ti se preko vikenda malo ulijenio, a uostalom znaš za onu pametan piše, glup pamti. Napiši si korak po korak što sve moraš u ponedjeljak na poslu i van njegaobaviti i samo čekiraj listu. Sa svakom kvačicom osjećati ćeš se bolje, a ponedjeljak će biti sve manje grozan.

5. Slušaj dobru glazbu

Na putu do posla, pa čak i ako možeš na samom poslu (stavi slušalice, ne smetaj kolege), i kad dođeš doma, odvrni najdražu glazbu i imaš instant mood boost. A ako si toliko lijen i ne znaš što bi slušao, Franjo radi posao za tebe i svakog ti petka servira playlistu od 10ak probranih novih stvari.

Zapamti, star si onda kada prestaneš otkrivati novu glazbu, tako da daj si brejk, stisni plej, mondayz are not thatbad, huh?

6. Na kraju dana se nagradi

Što god ti inače popravlja raspoloženje, ponedjeljkom nađi vremena za tu aktivnost. Čitaj knjigu, odi na cugu s frendovima, na kuglanje ili u kino. Ok, možeš ostat i doma heklat ako je to to. Jeez are you weird.

 

Primijeni ovih 6 pravila na svaki ponedjeljak i poprilično smo sigurni da ćeš uskoro prestati tlačiti ljude na Facebooku dosadnim statusima i memovima o prokletim ponedjeljcima. It’s getting old.

TAGOVIponedjeljak posao savjeti vikend

Komentiraj