Report

Fascinantno

Aside Banners

Kakva uspomena! Odsad je moguće sačuvati tetovaže pokojnika

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagram Screenshot

Ideje uspomena na drage nam, a preminule osobe ne moraju se u definiciji podudarati kod svih nas.

Postoje već neke vrste na koje smo oglušili, tipa da ožalošćeni od pepela svojih pokojnika izrađuju dijamante ili ih pokapaju na takav način da od njih izraste drvo. Vjerojatno su i spomenuti načini u jednom trenutku izazivali čuđenje, ali tko smo mi da se petljamo u način na koji netko svoju uspomenu želi ‘oživjeti’.

Do sada nam nije palo na pamet da bismo mogli sačuvati tetovaže preminulih osoba, i ne znamo kako to zvuči vama, ali nama zvuči kao *ebeno opipljiva uspomena.

Evo nesvakidašnje priče koju je prenio VICE.

Nakon kobne brodske nesreće 2019., Jonathanu Gilu rečeno je da neće moći vidjeti tijelo svog brata blizanca prije kremiranja – osim ako ga može identificirati po tetovažama.

Pogrebnici su mu objasnili da je tijelo previše natopljeno vodom te da nije u stanju za pokazivanje na bdijenju.

Kad se Gil obratio pogrebnom poduzeću u Queensu u New Yorku, saznao je za posao koji članovima obitelji daje alternativni način obilježavanja sjećanja na preminule rođake: sakupljanjem tetovirane kože s njihovih mrtvih tijela, koja ostaje sačuvana zauvijek.

Gilov brat imao je nekoliko tetovaža, od kojih su uspjeli sastaviti dvije te ih poslati u laboratorij u Ohiju. 

Tamo ih je sačuvala Save My Ink Forever, služba za posmrtno tetoviranje, koja prikupljenu tintu s tijela pretvara u kolekcionarske predmete visoke umjetnosti.

Nakon što je posao obavljen, uokvirene tetovaže osobno su dostavljene Gilu i njegovoj majci.

Ne postoje savezni ili državni zakoni koji izričito dopuštaju pogrebniku da odreže komad nečije kože i pošalje tvrtki da ga sačuva, ali neki pravni stručnjaci kažu da se ta praksa nalazi u nejasnom području zakona.

Zbog skepticizima nekih ljudi, iz Save My Ink Forever posebno brinu o tome da se sa svime postupa na dostojanstven način.

Osim što u SMYF-u predviđaju da će potražnja za tom uslugom rasti kako tetovaže budu postajale sve popularnije, tvrde i da postmortem očuvanje tetovaža također daje drugi život ostavštini tattoo artista koji ju je napravio.

 

 

 

TAGOVImrtvi smrt tetovaže uspomena