Report

Čips i smokići uvijek pale

Aside Banners

Kanabis-sommelier je pravi posao koji će spajati marihuanu koju pušiš s kompatibilnom hranom

Kako i razne vrste vina idu uz različita jela, tako i različite sorte marihuane trebaju svoju hranu. Sada postoji posao koji ih savršeno spaja.

Piše , Objavljeno

Svaki pošteni restoran bi trebao imati svog sommeliera, stručnjaka koji zna prepoznati i upariti koje vino najbolje paše uz koju hranu. Posao je to koji zahtjeva godine i godine treninga i iskustva te ogromno znanje o okusima, bojama i mirisima (kako vina, tako i hrane), a vrhunski sommelieri znaju napraviti takve kombinacije koje nivo gastronomskog užitka dovode do apsolutnog vrhunca. Na žalost, ovakva je služba uglavnom ograničena samo na vina, iako bi primjerice i pivo i marihuana vrlo lako mogli dobiti svoj pandan. Za pivo ne znamo, ali marihuana je dobila svoje prve kanabis-sommeliere i to nigdje drugdje nego u jednoj od američkih meka dobre vutre, Denveru.

kanabis 1

Tamo je naime 31-godišnji Philip Wolf, poduzetnik i vrlo vjerojatno ljubitelj dobre garice, došao na ideju da krene u biznis uparivanja različitih sorti marihuane (u SAD-u je to sve fino kategorizirano, dok kod nas dobiješ što dobiješ) sa različitim jelima, a iskustvo uživanja u novoprobuđenim osjetima okusa i mirisa će vas koštati jako finih 1 250 dolara (oko 8 tisuća kuna) za klasično jelo od tri slijeda i to za najviše 10 osoba, a može se odabrati i opcija od 10 000 dolara za pravo malo ganđa-vjenčanje (u cijenu je uključen i travarski švedski stol). Opasna je to lova u igri koju će si moći i željeti platiti samo najbogatiji stoneri, a dok se cijene ne spuste na neku prihvatljivu razinu (do 100 kuna), ostajemo na čipsu, smokićima, čokoladi i sladoledu. Ili jednostavno možemo pokrenuti svoj biznis!

TAGOVIdenver kanabis marihuana miris okus sommelier trava

Komentiraj