Report

Aside Banners

Kanadski snajperist srušio svjetski rekord za smrtonosni hitac s najveće udaljenosti

Oduvijek smo Kanađane zamišljali kao miroljubive likove koji sve sukobe rješavaju bacanjem novčića ili jednoglasnim "Ne, ne, ti si u pravu" za sve upletene stranke.

Piše , Objavljeno

Čak smo ih često stavljali i na drugo mjesto liste “nacije koje su premirne da bi imale vojne snage” (na prvom su Švicarci, naravno). Čini se da smo bili u krivu, kao i s većinom stvari u životu.

Snajperist kanadskih specijalnih postrojbi je u Iraku srušio svjetski rekord za najduži potvrđeni smrtonosni hitac u povijesti (vojnoj, one John Wick plaćenike ne računamo jer ne znamo nikad koliko su daleko). Udaljenost je nevjerojatnih 3540 metara. U četvrtak je potrvđeno da je član “Joint Task Force 2” postavio neobičan svjetski rekord, a pritom je ubio pripadnika Islamske države Iraka i Levanta (ISIL-a).

Hitcu je trebalo manje od 10 sekundi da dosegne metu, a za uspješan hitac su potrebne vrhunske matematičke vještine, odličan vid, preciznost municije i oružja te vrhunski trening, a snajperist je morao u obzir uzimati i vjetar, a s te udaljenosti je čak ubrojena i zakrivljenost Zemlje.

Prijašnji rekord je držao britanski snajperist Craig Harrison koji je ustrijelio talibanskog terorista s udaljenosti od 2475 metara. Taj rekord je postavljen 2009. godine, a sada je srušen.

TAGOVIisil kanada oružje vojska

Komentiraj