Report

Aside Banners

Ken Block nema mira – stigla nova epizoda divljanja automobilima!

Piše , Objavljeno

Ken Block jednostavno nema mira! Nakon zadnjeg noviteta Terrakhana dolazi nam divlja vožnja na poznatoj Pikes Peak International Hill Climb stazi. Za one kojima ime nije zvučno radi se o svjetski poznatoj utrci i stazi za utrke u Coloradu, SAD. Poznata je pod nazivom ‘Utrka prema oblacima’. Zašto? Zato što kreće na 1.440 i završava na 4.300 nadmorske visine s ukupnom duljinom od 19,99 kilometara. Čar je u tome što svakog trena možete iskliznuti sa staze jer ima opake zavoje, točnije 156 zavoja i minimalno ograde. Ako se to uopće može nazvati ogradama dok ste u bolidima za utrku. Nije baš neka čar, ali nema veze. Fora je staza. Ali dobri stari Ken Block je navikao na bezobrazno pomicanje granica. Bonus info: Rimčev je E-Runner trkaći bolid ostvario 2. mjesto s Tajimom iza volana na Pikes Peaku.

fotka 01

Odmah na najbitniju stavku nakon staze, a to je čudovište koje je Block već nekoliko puta provozao. Ljubitelji Gymkhana videa već će primijetiti Ford Mustang 1965 coupe. Možda čak najmonstruozniji Mustang ikada. Hoonicornov RTR V2 drifterski twin-turbo stroj s ukupno 1.400 KS i Toyo Proxes R888R gumama! Damn, ovo je strašno za napisati, a kamoli voziti. I sama drift legenda Ken Block je priznao da mu nije svejedno kada sjedne za upravljač istog. Onda zamislite što bi se dogodilo kada bi mi sjeli iza volana. Šteti ne bi bilo kraja, a nas bi sastavljali mjesecima nakon što bi stisnuli gas. Nije žvaka za seljaka. Mi ćemo uživati u videu i potajno čekati snijeg da uhvatimo par sekundi raja u ‘driftanju’ na prednji pogon pod izlikom: ‘Ako može Ken Block mogu i ja!’. Snijegkhana video očekujte s prvim pahuljama.

fotka 02

Moramo spomenuti fotku iznad. Ovo je do sada najluđi ulazak u zavoj koji smo imali prilike vidjeti. Iako je Ken vrhunski drifter, ovo je i njega presjeklo u vožnji. Doslovno centimetri do smrti! Usporedbe radi, radi se o užasnom zavoju bez ograde i Jeremy Foley je 2012. godine na Pikes Peak utrci izletio na istoj krivini u svom Mitsubishi Evolution 8 stroju. Usprkos strašnoj nesreći on i njegov suvozač izašli su neozlijeđeni. Na sreću, Block je to odradio vrhunski. Također je izašao neozlijeđen. Nije mala stvar driftati po rubu planine u čudovištu od 1.400 KS. Spomenutu scenu smo mogli vidjeti još prošle godine kada se cijela priča kuhala, no sad možemo uživati u cijelom skoro pa desetominutnom videu. Nakon svih gluposti koje je napravio Climbkhana je definitivno najopasnija stvar, bez obzira na to što nema kreativnih stuntova svake sekunde. Ovo je fokus na driftu i stazi. Stuntovi su ovdje sporedna stvar.

fotka 03

Sponzori Hoonigan, Monster Energy, Ford i Toyo Tires su se pobrinuli da, kao što smo već naviknuli, bude popratnih sadržaja. Nećete fulati driftanje oko helikoptera, zapreke poput bagera i ostalih strojeva na stazi i sl. Nešto u slabijoj varijanti, ali hej, izdriftati Pikes Peak je ajme stunt! Osim Climbkhana videa čekamo i BTS video, odnosno video sa snimanja koji možemo očekivati narednih dana.

I za kraj smo papige. Iako smo ponavljali već nekoliko puta kada smo pisali članke o Ken Blocku i driftanju utvrdit ćemo gradivo. Vi niste Ken Block, vi nemate brutalan auto, ne znate driftate i nemate stazu. Nemojte Golfovima rušiti bake i znakove po selu. Ponavljamo to svaki puta jer ste niste opametili. Ni mi se nismo također opametili. Ne opravdavamo divljanje u žutoj Corsi. Pamet na volan, ne u glavu.

TAGOVIautomobili Ken Block utrke

Komentiraj