Report

Ništa Tokyo, samo drift

Aside Banners

Ken Block nije prestar za igranje u pijesku: Koncept ubijanja auta po asfaltu preselio je u pustinju

Dame i gospodo, veliko nam je zadovoljstvo napisati da je Ken Block objavio novi drift video. I to kakav! Još se oporavljamo od svih Gymkhana driftanja kojima nas počasti s vremena na vrijeme.

Piše , Objavljeno

Taman se malo opustimo, a on nam opet servira nešto novo. Izludi nas do te mjere da poželimo sjesti u svoje wannabe pile i zadriftati do prvog kanala, pješadije na ulici ili bandere.

Ovog puta je nešto novo, nešto divlje. Koncept driftanja i ubijanja auta po asfaltu, hangarima i ulicama preselio je ni manje, ni više nego u pustinju u južnom dijelu Utaha. Mjesto poznato kao Swing Arm City idealno je za osobe koje vole off-road vozila. Očito je bilo idealno i za lude vještine driftanja gospodina Blocka. Nije prestar da se još uvijek igra u pijesku. Ako vam i dalje nije jasno tko je Ken Block onda se fino zavalite u kauč i pregledajte malo Gymkhana epizode. Imate ih 9 i nijedna nije dosadna. Štoviše, nakon gledanja poludite i razbijete auto driftajući u naletu silnog uzbuđenja. Mogli bi slobodno uz ovaj članak navesti i poznatu nam rečenicu koju rado zanemarimo. ‘Ne pokušavajte ovo kod kuće!’. U slučaju da i dalje buljite i zbilja ne znate tko je Ken Block onda ćemo to reći u par kratkih crtica. Poznati pro drifter, stunter, rally vozač, maskota Forda, Monstera i Hoonigana i poznata njuška općenito.

fotka 01

Terrakhana (‘terra’ u prijevodu zemlja) neće ostati na jednom videu, nego Ken planira seriju ubojitih videa plasirati kroz idućih par godina. Reklo bi se da je to spinoff popularne Gymkhane. Kao što smo već naveli, radi se o pustinji gdje se temperature penju preko 40ºC stupnjeva. Poprilično topli uvjeti. Ken se nije previše bunio, budući da je napravio propuh u svojoj mrcini a.k.a. Ford Fiesti. Tako je, Ford Fiesti. Na krivu mrcinu ste pomislili manijaci.

Što se same ‘staze’ tiče, Swing Arm City je zemljana, prašnjava makadamska poljana uz niz brda i brdašaca. Ken kao rally vozač, drifter i stunter je navikao na sve, pa se bez problema provozao naokolo i ostavio oblak prašine koji se nije spustio pune 4:44 minute koliko traje video. Naravno tu imamo i par skokova preko pustinjskih dina, drifta na rubovima litica i ubijanja Forda općenito. Zna Ken kako se to radi.

fotka 02

Ako znate Kena (osobno, neg’ kak’ drukčije?!) znate i da fura ubojite Fordove strojeve. Slatka Ford Fiesta ST RX43 od 600 KS s nešto pojačanim dijelovima karoserije, duže suspenzije, set rally guma itd. Idealno za pustinju i još idealnije za naše pokrpane ceste od milja poznate i kao 50 nijansi sive. Vjerujem da bi auto više patio kod nas nego po makadamskim pustinjama. Sam događaj i video napravljen je u suradnji s Kenovim sponzorima kao i ekipom iz Forda, Monstera, Pennzoil Syntheticsa i Hoonigana.

Da vam ne radimo prevelike spoilere navest ćemo da KB pomiče granice s onim jednim driftom po rubu koji uvijek izgleda jako opasno. Ako mislite da vožnjom kroz pustinju ne može pronaći tako nešto varate se. No Ken stara iskusnjara zna svoje granice i granice općenito, tako da nas je opet držao na rubu. I za kraj moramo još napisati da KB priprema novu Gymkhanu i kako on to kaže: ‘najbolju do sada!’. Ni Idesh ekipica i groupiesi neće biti zakinuti, sve vam mi to serviramo. I da, uživajte u driftu i bez gluposti nakon videa. Pamet u glavu.

TAGOVIauti drift Ken Block pustinja

Komentiraj