Report

Aside Banners

Tko o Brittany Murphy, a mi o Kišnom čovjeku

On se zvao Kim Peek, autist sa nevjerojatnom memorijom, koji je inspirirao je scenarista Barry Morrowa da napiše 'Kišnog čovjeka'.

Piše , Objavljeno

On se zvao Kim Peek, autist sa nevjerojatnom memorijom, koji je inspirirao je scenarista Barry Morrowa da napiše ‘Kišnog čovjeka’.

Tridesetdvogodišnja glumica je na putu da se pretvori u zvjezdanu prašinu, medijske karmine sve po svuda. Dirljivo. Brittany Murphy je nešto glumila i puno glumatala, i vjerojatno vam je u galami oko smrti rubne holivudske starlete promakla jedna fusnota. Umro je Kišni čovjek.

Ona je voljela kruh namazan kikiriki maslacem s dijagonalnim prorezima, a on je znao napamet cijelog Shakespearea, Stari i Novi zavjet. Ona je svakih sat vremena na setu morala odraditi porciju od par šnita bez kore sa džemom, a on je u glavi čuvao oko 9000 knjiga.

kim peek

kim peek

Ona se zvala Brittany Murphy i razvaljena tabletama, drogom, karijernom dekadencijom i čudovišnim plastičnim operacijama u 32. godini završila standardni losanđeleski CV. On se zvao Kim Peek, autist sa nevjerojatnom memorijom, koji je inspirirao je scenarista Barry Morrowa da napiše ‘Kišnog čovjeka’. Film iz 1988. bez beda je među 10 najboljih u osamdesetima.

Premda mu je izmjeren IQ od svega 87 i do kraja života nije naučio zakopčati gumb na košulji Kim je pamtio skoro 98 posto svega što je pročitao. Doktori su mu predvidjeli rok trajanja od 15 godina, no Rainman je doklipsao do 59. i to tako senzacionalno da mu je pred kraj života trebalo svega 10 sekunda da pročita stranicu knjige.

Murphy će se urezati u knjigu celebrity citata s izjavama tipa ‘Ne mogu vjerovati da mi ljudi znaju ime i prezime. Mislim da je to stvarno, stvarno omojbože predivno’.

Kim se rodio u Salt Lake Cityju, masakrirao je zemljopis, povijest, sport, književnost, a posebno matematiku. NASA je bila toliko zaintrigirana njegovim slučajem da su napravili magnetsku rezonancu tog endemskog mozga. Nešto sličnu znatiželju pokazuju toksikolozi zaduženi za autopsiju glumice iz ‘8 Milesa’ i ‘Sin Cityja’.

Količina pročitanih knjiga Kišnog čovjeka mjerljiva je jedino količinom liječničkih recepata koji su pronađeni u stanu Murphyjeve. Posljednji u seriji producenata, scenarista, talent menadžera i inih likova koji se smucaju uz holivudski autoput slave i koji su priženili pogubljenu glumicu je nekakav Simon Monjack. Frajer je nedavno bio hospitaliziran zbog ‘nekoherentnosti’. Sada pak traži da se zaustavi proces obdukcije.

kišni čovjek

kišni čovjek

Naš retardirani genijalac s druge strane proveo je 21 godinu putujući svijetom paralizirajući publiku svojim mentalnim kapacitetima. Da je poživio malo dulje možda bi nam ostavio i par orkestralnih kompozicija. Nakon samo par odsviranih taktova bilo kojeg djela, mogao je automatski razviti harmonijsku i melodijsku strukturu te objasniti na koji je način slična kompozicijama različitih autora iz različitih era.

Oboje su umrli od srčanog udara. Kim 19., Murray 20. prosinca. No, da, neki su srčani mišići jednakiji.

TAGOVIautizam kim peek savant

Komentiraj