Report

Aside Banners

Kineske princeze

Vjerojatno ste nas prokužili. Istina je priznajemo, slabi smo na kosooke džepne princeze. Ove tri osim ljepote imaju i talenta. Za glumu naravno.

Piše , Objavljeno

Idesh! vas je do sada upoznao s mnoštvom prelijepih žena s Dalekog Istoka. I nema na čemu, bilo nam je zadovoljstvo. S obzirom da smo jednostavno slabi pred tim divnim ženama, odlučili smo vam ovaj puta predstaviti tri kineske glumačke princeze.

Ziyi Zhang

Ziyi Zhang

Ziyi Zhang

Od prvog pojavljivanja u filmu The Road Home, slavnog Zhang Yimou, za kojega je bajdvej dobila Srebrnog medvjeda na festivalu u Berlinu, jednostavno ne želimo propustiti niti jedan film u kojemu se ova ljepotica pojavljuje.
U međuvremenu je uspjela zasjeniti dvojac Jackie Chan / Chris Tucker u drugom nastavku Rush Houra, udijeliti batine Chow Yun-Fatu u Tigru i zmaju te je naravno bila idealni izbor Rob Marshallu za ulogu Sayuri u ekranizaciji Arthur Goldenovog bestsellera Sjećanja jedne gejše.

I dok smo u zadnje vrijeme slinili nad scenama u Banquetu, da bi kasnije saznali da je za scene golotinje angažirala dublericu, oduševila nas je izjavom kako je engleski učila slušajući Eminema. Osim brojnih filmskih nagrada, magazin Forbes ju je proglasio najpopularnijim svjetskim Kinezom nakon košarkaša Yao Minga, a Time ubacio među 100 najutjecajnijih ljudi dajući joj naslov «Kineski dar Hollywoodu».

Potražiti na netu:Banquet, Memoirs Of Geisha, Musa, 2046, House Of Flying Daggers, Crouching Tiger – Hidden Dragon, Hero

Li Gong

Li Gong

Li Gong

Kada vas u konkurenciji od pola milijarde žena, proglase najljepšom u Kini, a Red Hot Chilli Peppers naprave pjesmu vama u čast znate da imate posla s kraljicom velikih ekrana. Svoj glumački debi imala je 1987. godine u filmu već spominjanog Zhang Yimou, s kojim snimala i Ju Dou, Raise the Red Lantern i The Story of Qiu Ju (za kojeg je nagrađena na Venecijanskom festivalu) ali dijelila i krevet.

Premiere Magazine njezinu je ulogu u filmu Farewell My Concubine, stavio među sto najboljih svih vremena, a njezinoj ljepoti nije odolio ni UNESCO pa joj je udijelio naslov Artist For Peace, a vjerojatno je i jedan od razloga zbog čega je Peking dobio Olimpijadu 2008. godine. Naime, Kineski olimpijski odbor izabrao ju je za ambasadora kandidature i naravno nisu pogriješili.

I dok ona tek počinje stvarati karijeru u Hollywoodu, njezini zemljaci su je stavili među deset najvećih faca u povijesti kineske kinematografije.

Potražiti na netu:Curse Of The Golden Flower, 2046, Eros, Memoirs Of The Geisha, Miami Vice, Farewell My Concubine, Hannibal Raising

Maggie Cheung

Maggie Cheung

Maggie Cheung

S 19 godina postala je prva pratilja Miss Hong Konga, otišla na izbor Miss Svijeta i došla do polufinala. Naravno skužio ju je Jackie Chan pa je s njim odglumila u brojnim akcijskim komedijama, od kojih posebice treba izdvojiti Police Story.
Za ulogu u filmu Center Stage osvojila nagradu na Berlinskom filmskom festivalu, a među mnoštvom filmskih nagrada treba svakako još izdvojiti onu u Cannesu za film Clean (2004.), kojega je režirao tada već bivši suprug Oliver Assayas. Njene najpoznatije uloge svakako su vezane uz redatelja Wong Kar-Waija, od prve uloge u As Tears Go By do posljednje u “2046” u kojemu se pojavljuju sve tri naše princeze.

Unatoč godinama, koje vam nećemo otkriti jer smo mi prije svega lijepo odgojeni, u brojnim izborima najljepših žena Kine i Azije, uglavnom je pri samome vrhu, pa ju je tako najčitaniji kineski tabloid The Beijing News proglasio najljepšom osobom u Kini.

Potražiti na netu:Clean, 2046, Hero, As Tears Go By, In The Mood For Love, Center Stage, Full Moon In New York

Pročitaj i:
Sexy latinosice >>
Sexy cure s Dalekog istoka >>
Sexy, zločeste profesorice >>
Cure iz video spotova (1) >>

TAGOVIazija curka sexy cure

Komentiraj