Report

Ideš na vozački?

Aside Banners

Konačno je došlo vrijeme da kažeš zbogom ZET-u, sjedneš u auto i pokupiš komada sa stilom? Evo što moraš znati!

Konačno je došlo vrijeme da kažeš zbogom ZET-u, sjedneš u auto i pokupiš komada sa stilom? Lajkamo! Ako planiraš uskoro na vozački - evo par stvari koje moraš znati...

Piše , Objavljeno

polaganje_idesh

Idesh! i Autoškola Miramare pripremili su za vas kratki vodič kako do vozačke dozvole, što sve trebate napraviti i koliko vam vremena treba za to.

U nastavku pogledajte korak po korak, a ukoliko budete imali dodatnih pitanja slobodno ih šaljite na Autoškolu Miramare, Facebook ili mail, njihova stručna ekipa rado će vam pomoći.

1. Početak nije težak – obavite liječnički pregled u nekoj od ordinacija radne ili prometne medicine koje obavljaju liječničke preglede za vozače. Cijena je 400,00 kn za B kategoriju, potrebno je priložiti i biljeg od 20 kn.

2. S liječničkim Uvjerenjem o sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije upisujete se u autoškolu.

3. Osposobljavanje kandidata za vozače počinje nastavom iz predmeta Prometna pravila i sigurnosni propisi (PPSP). Predavanja traju 30 nastavnih sati i organizirana su u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima. Na početku nastave dobit ćete svu potrebnu literaturu, rasporedu ispita, načinu i uvjetima polaganja pojedinih ispita te sve o uvjetima za početak praktične obuke iz predmeta Upravljanje vozilom (UV).

Nakon prometnih propisa slijedi nastava iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP) – predavanja traju 9 nastavnih sati i provode ih Crveni križ Grada Zagreba i druge ovlaštene zdravstvene ustanove, a svu administraciju oko prijave na tečaj Prve pomoći obavlja autoškola.

Nakon položenog ispita iz Prometnih propisa počinje obuka iz predmeta Upravljanje vozilom(UV). Praktična obuka iz vožnje traje najmanje 35 nastavnih sati i obavlja se u terminima koje Vaš instruktor vožnje usklađuje s Vašim slobodnim vremenom.
Prije završetka obuke iz vožnje potrebno je položiti i ispit iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP).

AKCIJA: Znaš li da do B kategorije možeš doći već za 45 dana?

4. Nakon što ste položili ispite iz Prometnih propisa i Prve pomoći te uspješno savladali praktični dio programa obuke iz vožnje izlazite na posljednji ispit – ispit iz predmeta Upravljanje vozilom (UV).

Prvi dio ispita iz vožnje polaže se na prometnom poligonu, a nakon položenih poligonskih radnji može se pristupiti polaganju drugog dijela ispita ugradskom prometu i na autocesti.

5. Temeljem položenog ispita iz vožnje dobivate od ispitivača Hrvatskog autokluba Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu. Postali ste vozač!

6. U Policijskoj upravi, uz Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu te uz važeće liječničko uvjerenje (ono koje ste dobili prije upisa u autoškolu), podižete svoju vozačku dozvolu i uključujete se u veliku vozačku zajednicu čija ste pravila i propise naučili u autoškoli i kojih ste se od sada obavezni pridržavati.

>> Klikni OVDJE i provjeri koje sve kategorije možeš polagati

Za više informacija posjetite Autoškolu Miramare, njihov Facebook ili pošaljite upit na mail.

Sponzorirani članak

TAGOVIauto autoškola polaganje vožnja

Komentiraj