Report

Aside Banners

Kraj svijeta stiže, samo što nije

Armagedon, apokalipsa, smak svijeta, potpuno uništenje... katastrofe nam prijete, sigurni su raznorazni Nostradamusi modernog doba.

Piše , Objavljeno

Svakih nekoliko godina prijeti nam uništenje, smak svijeta. Mnogi su pokušali, svi su “fulali ceo fudbal”. Ipak, samo je pitanje vremena kada će neki srećković napokon “ubosti” pravi datum smaka svijeta. Zato donosimo pregled najznačajnijih propalih Armagedona u zadnjih stotinjak godina.

Vlado i njegov pokušaj

Ruski filozof i teolog Vladimir Solovyev predvidio je kraj svijeta za 1900. godinu. Do “kraja povijesti” trebalo je stići nakon velikog rata s Japancima koji su trebali osvojiti dobar dio svijeta, ali će ih Europljani odbiti. Nakon tog rata uslijedilo bi doba blagostanja pod vodstvom genijalnog pisca i mislioca koji će pozvati vođe svih religija na jedinstvo.
Ofkors, ništa od toga.

Iako će ga na prvu ruku prihvatiti kao Mesiju, predviđao je Vlado, Židovi će mu okrenuti leđa kada shvate da nije jedan od njih. Trebao je uslijediti veliki rat i velika bitka u blizini Jeruzalema, te masivna erupcija vulkana koja će nagovijestiti kraj svijeta.

Jehovini svjedoci i njihovi pokušaji

veseli se, evo kraja!

veseli se, evo kraja!

Ova ekipa nikad ne odustaje. Oni znaju da smak svijeta stiže, ali nisu baš zicer kada će. Početkom dvadesetog stoljeća nekoliko puta su bili prilično sigurni u prave datume, ali budući da se predviđanja nisu ostvarila, pa se danas drže one:”Stiže sigurno, ali nećemo vam reći kada”.

Smak svijeta datiran je u 1914. interpretirajući Knjigu Danielovu koja dosta brije po apokalipsi. Te godine trebala je početi “bitka Velikog Dana”, ali nije. Pa su bili sigurni da će sranje započeti 1925. godine, pa ponovno nije. Pa su svu lovu uložili na 1975. godinu, pa su i tu fulali. Trenutačno se drže teorije da će smak svijeta započeti točno šest tisuća godina nakon Evinog rođenja, a budući da pojma nemamo kada se ona rodila, čeka nas veliko iznenađenje.

Pucanj u prazno Johna i Setphena

Astronomi John Griben i Setphen Plagemann objavili su da će 1974. doći do “Jupiterovog efekta”. Tada se više planeta Sunčevog sustava trebalo istovremeno naći na istoj strani sunca, što je po nijihovom tumačenju trebalo uzrokovati sunčane oluje, ogromne plimne valove, zemljotrese i stotine čuda i nepogoda. Dio predviđanja bio je točan, ali i sasvim uobičajen, do konjukcije planeta je došlo, ali smak svijeta je izostao.

Isto predviđanje ponovio je 26 godina kasnije Richard Noone, sa sigurnošću utvrdivši da će se polarne kape u tren otopiti i objavivši to u knjizi, koja se nakon 5. svibnja 2005. dosta slabo prodavala, ali ju Amazon još uvijek drži i prodaje za 10 dolara.

Osho pokušao, ali ošo’

Od 1984. do 1999. Zemlju su trebale pogoditi velike prirodne i ljdskim faktorom izazvane katastrofe. 1983. godine Bhagwan Shree Rajneesh, poznat kao Osho, najavio je katastrofalne poplave, snažne potrese, vulkanske erupcije, nuklearne ratove…

Tokio, New York, San Francisco, Los Angeles, Bombaj i drugi veliki gradovi trebali su biti zbrisani s lica Zemlje. Kao što već dobro znamo, Osho ne bi bio baš uspješan na kladionici.

Y2K bug

preživjeli smo 2000-tu

preživjeli smo 2000-tu

Sjećate li se ove ludnice? Računalni bug koji će krivo interpretirati dvijetisućitu godinu kao dvije nule (00) i tako pokrenuti niz katastrofa, od prekida opskrbe električne energije, pada aviona, rušenje svih računalnih sustava, pa čak i pokretanja nukelarnog programa, hranio je naslovnice svih medija, a u SAD-u kumovao potpunoj rasprodaji dehidriranih prehrambenih proizvoda, opreme za preživljavanje i doveo do procvata već zamrlu industriju izgradnje atomskih skloništa. Naravno, progurao je i karijeru raznoraznih računalnih stručnjaka koji su uspješno uklanjali veliku prijetnju.

I, što bi na kraju? Ama baš ništa, osim vrlo dobrog provoda na dočeku Nove!

Ništa od cunamija

umalo cunami!

umalo cunami!

Eric Julien iz Exopolitics instituta, koji se inače bavi podizanjem svijesti i proučavanjem vanzemaljskog života, 2006. godine najavio da će 25. svibnja u Atlantski ocean udariti komet koji će uzrokovati tsunami visine barem 200 metara. Taj val trebao je pogoditi obale Sjeverne Amerike i Europe, te odnijeti na desetine milijuna života. Stvar su trebale pratiti i erupcije podmorskih vulkana koje bi uzrokovale ključanje oceana.

Sve te zaključke bazirao je na osnovi niza vizija koje je doživio. Mi bi rekli:kužimo te, buraz, i nas je znalo slično puknuti.

2012. godina

Ključna je godina predviđanja novijeg datuma, iako se scenarij događanja u toj godini razlikuje od tumačenja, do tumačenja. Mnogi, naravno, vjeruju u kraj svijeta, ali mnogi propagiraju i teoriju da je 2012. godina globalnog duhovnog prosvjetljenja. Bilo kako bilo, sudeći po dosadašnjim iskustvima, nemojte se previše nadati.

TAGOVIarmagedon jehovini svjedoci katastrofa rat religija smak svijeta smrt tsunami

Komentiraj