Report

Aside Banners

Kraljevi ektremnih sportova

Idesh! Magazin predstavlja najbolje od najboljeg. Petoricu vrhunskih sportaša koji su do slave i gomile para došli lomeći kosti - vlastite. Riječ je o kraljevima ekstremnih sportova.

Piše , Objavljeno

Za njih ili niste nikada čuli ili baš znate sve o njima, ovisno o tome pratite li ekstremne sportove. Ova petorka vjerojatno najboljih sportaša na svijetu zaradila je milijune lomeći vlastite kosti i stavljajući život na kocku, a ne naguravajući loptu rukom ili nogom s jednog na drugi kraja terena. Ova petorka možda više i nije na samome vrhu, došli su neki mlađi i luđi klinci, ali su najzaslužni što ekstremni sportaši danas zarađuju gomilu, ali GOMILU novaca.

Tony Hawk

Toni hawk

Toni hawk

Njegovo ime ćemo spomenuti samo jednom, jer čovjek je od sebe napravio trademark i svaki puta kada samo pomislite na njega, u džep mu sjedne nekoliko tisuća dolara. Smatraju ga najuspješnijim skaterom svih vremena, čovjek je izmislio na desetke trikova koji se danas smatraju klasikom, a za ovaj sport učinio je koliko i Seve za Internet u Hrvata, dakle jaaako puno.

Njegovo carstvo uključuje modnu liniju, produkcijsku kuću, a svoje je ime “pozajmio” Activisionu za jednu od najboljih sportskih igrica na Play Stationu ikada, koja je od 1999. godine dobila svojih 11 različitih, a opet istih, verzija. Tony je Car / Legenda.

Dave Mirra

Dave mirra

Dave mirra

Vjerojatno najjači BMX vozač svih vremena, ako ništa drugi bolji je od Nicole Kidman u BMX Banditima. Kao i gore spomenuti, ima vlastitu igricu za Play Station, a osvojio je najviše medalja od svih sportaša koji nastupaju na X Games. Od prvih X Games 1985. do danas, Dave je na svakom natjecanju osvojio medalju, a u svojoj ih kolekciji ima 21, od kojih je većina zlatnih. Preselivši se u Greenville u Sjevernoj Carolini zajedno s Ryanom Nyquistom, izgradio je BMX park. U Protownu, kako danas nazivaju Greenville, živi više od dvadeset profesionalnih vozača BMXa. Da skratimo – Pionir.

Carey Jason-Phillip Hart

Čovjek duga imena i gospođa

Čovjek duga imena i gospođa

Možda nije najbolji svih vremena, ali je svakako jedan od najpopularnijih vozača freestyle motora u Sjedinjenim državama. Osim što je polomio 63 kosti, svirao je bas s Pennywise, nastupao u Kid Rockovom spotu Bawitdaba (te u još njih 12) , izvodio trikove u Charlijevim anđelima, nastupao u reality showu The Surreal Life te uz sve to još oženio Pink i otvorio svoj tatto-shop.

Tijekom nastupa na Gravity Games 2000. godine, prvi je izveo back-flip nazvan Heart Attack. Čovjek je toliko popularan da su prema njegovom liku napravili trading cards i figurice.

Kelly Slater

Kelly slater

Kelly slater

Čak je osam puta bio svjetski prvak u surfanju (ne na Internetu, nego na valovima, geekčine!), a tijekom nastupa na jednom natjecanju 2005. godine jedini je surfer koji je dobio maksimalne ocjene u oba nastupa. Kao i svi najbolji ekstremni sportaši dobio je svoju video igricu, objavio autobiografiju Pipe Dreams:A Surfrer’s Journey te je glumio u spotu grupe Garbage You Look So Fine. U slobodno vrijeme valjao se po krevetu s ljepoticama poput Pamele Anderson, Gisele Bündchen i Cameron Diaz, osnovao bend The Surfers, nastupao s Ben Harperom i Pearl Jam. Na ljestvici najbolji surfera svih vremena dijeli prvo mjesto s Tom Currenom.

Shaun White

Shaun white

Shaun white

Zovu ga Životinja, Mr. White, Future Boy… Počeo se jahati po snowboardu sa šest godina, s dvanaest ulazi u profesionalce, a s dvadeset je bio olimpijski prvak. Pogledajte samo popis sponzora Oakley, T-mobile, R.E.D., Volcom, Birdhouse Skateboards, Ricta, Park City Resort, Target, Red Bull, Sony, American Express… i biti će vam jasno koliko mu je u životu lijepo.

Od 2002. godine osvojio je osam zlatnih medalja na X Games, naravno, pokrenuo je svoju modnu liniju i uz sve to zvijezda je filma The White Album.

TAGOVIdave mirra ekstremno skate sport tony hawk

Komentiraj