Report

Budaletina prve klase

Aside Banners

Kriminalni “veleum” pokušao izvesti klasičnu Seinfeld foru i sada mu prijeti 5 godina zatvora

Neki ljudi za život pokušavaju zaraditi poštenim radom, a drugi smišljaju kako profurati 10 000 boca iz jedne savezne države u drugu kako bi zaradili par dolara od povratne naknade!

Piše , Objavljeno

U jednoj od ponajboljih epizoda Seinfelda, Kramer i Newman pokušavaju izvesti nešto što je postalo poznato kao Michigan Deposit Bottle Scam (ne znamo jesu li u Seinfeldu to izmislili ili su to samo imenovali, ali volimo vjerovati da je oboje!) iliti ne pretjerano zamršen savezni zločin u kojem se velike količine staklene i aluminijske povratne ambalaže prebacuje iz jedne američke savezne države u drugu, točnije Michigan. Razlog tome je što je u Michiganu naknada duplo veća nego u bilo kojoj drugoj američkoj saveznoj državi, pa uz dobru matematiku i kresanje nekih troškova možeš i zaraditi koju paricu. Naravno, Krameru i Newmanu plan nije uspio, ali tijekom godina je mnoštvo ekipe pokušalo isto, a neki od njih su doma ponijeli popriličnu paricu. Drugi pak nisu bili te sreće.

The Michigan Deposit Bottle Scam – video:

Genijalac koji bi mogao platiti skupu cijenu svog pokušaja zarade nabrzaka je 44-godišnji Brian Edward Everidge iz Columbiavillea u Michiganu, kojeg je policija ulovila kako u iznajmljenom kombiju pokušava vratiti 10 000 boca. Problem za njega je bio što se radilo o bocama koje su kupljene i korištene u drugim saveznim državama, a po zakonu je zabranjeno vraćati boce radi naknade ukoliko se ne radi o bocama koje su iz te savezne države. A ako mislite da se radi o jednoj od onih “packa po ruci” kazni varate se, jer za ovakav prekršaj čovjek može dobiti i do pet godina zatvora i novčanu kaznu od 5 000 dolara, tako da bi nesretni Brian mogao imati dosta vremena da razmisli o tome gdje je točno pogriješio dok ga s leđa pune osuđeni silovatelji i ubojice. Ima li što slađe od tipa koji je u zatvoru završio zbog ilegalnog vraćanja staklene ambalaže?!

TAGOVIboca michigan Michigan Deposit Bottle Scam povratna naknada prevara Seinfeld smiješno zločin

Komentiraj