Report

Pravi superautomobil

Aside Banners

Lamborghini je toliko moćan da bez problema vozi kroz žešću poplavu

Piše , Objavljeno

Iako izgleda kao automobil koji možete voziti samo po idealnom vremenu na savršenih 22°C i bez ijednog oblačka na nebu, Lamborghini dokazuje kako može mnogo više!

lambo 1Ah, Lamborghini, superautomobil o kojem ne možemo čak niti maštati koliko smo siromašni! Čak da nekim čudom i skupimo tih 250 tisuća dolara i pred kuću dovezemo jednog od tih talijanskih ljepotana, sumnjamo da bi ikada izašao iz garaže. Eventualno ako su vremenski uvjeti toliko optimalni, a ceste savršeno ravne da nemamo apsolutno nikakav strah kako će se nešto loše dogoditi. Ipak, radi se o krhkom superautomobilu kojeg ošteti čak i malo jače sunce, zar ne? Hmh, izgleda da ne, barem ako je vjerovati videu koji kruži internetom, a prikazuje prekrasnog bijelog Lambija (kao Bambi, samo slađi) koji se probija kroz žešću poplavu u San Diegu.

Lamborghini protiv poplave – video:

Moramo priznati kako bismo dobro razmislili o prolasku kroz ovo raskrižje u terencu, a kamoli u automobilu koji nam visinom dođe otprilike do struka, ali vozač ovog Lamborghinija očigledno zna što njegov ljubimac može. Ili je jednostavno toliko bogat da ga nije briga. Uglavnom, ovo je amfibijalno ponašanje moguće zahvaljujući položaju motora kod Lamborghinija, koji je smješten po sredini automobila te su mu usisi zraka relativno visoko pa ih voda ne potapa. U kombinaciji sa zaštićenim podvozjem (zbog aerodinamike) koje spriječava prodor vode u pogonski sustav i elektroniku, ovaj je automobil zapravo mnogo bolje prilagođen ovakvim uvjetima nego većina drugih automobila na cestama. Ništa, sada nam preostaje vidjeti kako mališa fura po ličkim putevima zametenim snijegom, pa ako to prođe… sigurno ga kupujemo!

TAGOVIamfibija lamborghini poplava san diego superautomobil

Komentiraj