Report

Klinci se sada gudraju Snapchatom

Aside Banners

Legalizacija marihuane u Coloradu smanjila broj konzumenata jer “trava više nije toliko cool”

Ono što su mnogi najavljivali se izgleda i ostvaruje, a legalizacija prirodnog sredstva za opuštanje i opće veselje osim hrpe para donosi i promjene u percepciji istog!

Piše , Objavljeno

Kada se govori o legalizaciji marihuane, javno se mnijenje obično dijeli na dvije podjednako zastupljene strane: one koji smatraju kako će legalizacija marihuane uzrokovati povećanje korištenja iste i one koji smatraju kako će se duvati manje. Iako se to nekima možda ne čini logičnim, ljudska je psihologija podešena tako da je upravo potonji slučaj vjerojatniji, a to sada pokazuju i ankete provedene u američkoj saveznoj državi Colorado, gdje je konzumacija marihuane legalna od 2014. godine.

Istraživanje je tako pokazalo kako je 2015. godine 21,2 posto srednjoškolaca konzumiralo marihuanu tijekom posljednjih 30 dana, što je malen, ali znakovit pomak u odnosu na 22 posto ostvarenih 2011. godine. Također, to je manje i od 21,7 posto, što je američki prosjek, a sasvim dovoljno govori o tome kako nekakve bojazni za epidemijom hašomana nema. Štoviše, tamo gdje je vutra još uvijek ilegalna, klinci ju puše češće i više, pa možemo samo zaključiti kako isključivanjem tog faktora opasnosti ona više jednostavno nije toliko cool, barem ne kod određenog postotka srednjoškolaca.

marihuana

Ovakve brojke, dobivene anketom ukupno 17 000 učenika, možda nisu nekakvi pretjerano jaki znanstveni dokazi, ali ukazuju kako je demistifikacija marihuane potrebna i pozitivna. Ipak, zagovaratelji nešto snažnije kontrole korištenja opojnih sredstava i dalje stoje pri tome kako treba žešćim represivnim aparatom tih 21,2 posto kod srednjoškolaca smanjiti na nešto što je bliže nuli, jer opasnosti duvanja (ili barem pretpostavke o istoj) u tako ranoj dobi svakako postoje, prvenstveno što se tiče psihičkog zdravlja i smanjenja IQ-a. Bilo kako bilo… legalizirajte Maricu!

TAGOVIanketa colorado droga marihuana smanjenje srednjoškolci trava vutra

Komentiraj