Report

Još nam samo to treba...

Aside Banners

Leteći automobili bliže nego ikad – Slovaci predstavljaju svoj AeroMobil

Piše , Objavljeno

San o spajanju zrakoplova i osobnog automobila traje već više od stoljeća, a sadašnja bi tehnologija to napokon mogla i omogućiti!

aeromobilElon Musk je prije svega par dana dao prilično kontroverznu izjavu što se tiče letećih osobnih automobila, ističući pritom kako ovaj koncept možda i nije najbolje rješenje za naše prometne probleme, prvenstveno iz razloga što bismo se za 50-ak godina mogli naći u situaciji da se moramo brinuti o tome hoće li nam se i kada neka mrcina od par tona srušiti na glavu. Kad se stvari gledaju iz te perspektive, čovjek ima pravo, ali to nije spriječilo slovačku tvrtku Aeromobil da provede 25 godina usavršavajući svoje čudo tehnologije.

aeromobil 1 aeromobil 2

Na austrijskom će Pioneers Festivalu tako predstaviti treću generaciju svoje cestovne letjelice koja bi napokon mogla biti i funkcionalna. Radi se o malenom, aerodinamičnom i laganom dvosjedu kojem se po potrebi sa svake strane mogu izvući krila, a nakon kratkog zaleta automobil bi se trebao pretvoriti u zrakoplov. Kada je u obliku automobila, može stati na bilo koje parkirno mjesto i voziti se gradom bez ikakvih problema, dok u zrakoplovnom modu preleti i do 700 kilometara s jednim tankom i uz maksimalnu brzinu od 200 kilometara na sat.

Aeromobil – promo:

Iz Aeromobila tvrde da je njihovo vozilo potpuno sigurno te da su vodeći svjetski stručnjaci potvrdili kako se radi o vrhunskom dizajnerskom i tehnološkom dostignuću, a gorivo za Rotax 912 ULS motor ćete moći napuniti na bilo kojoj (zemaljskoj) pumpi. Za sada još nije poznato kolika bi mogla biti njegova cijena niti hoće li u skorijoj budućnosti uopće igdje dobiti uporabnu dozvolu, a možda je tako i bolje. Imamo sasvim dovoljno kretena na cestama, ne trebaju nam i manijaci u zraku…

TAGOVIaeromobil automobil leteći automobil tehnologija tehnologija budućnosti zrakoplov

Komentiraj