Report

Kad se male ruke slože...

Aside Banners

‘Ljudi Hrvatske pomažu Nepalu’: Humanitarna izložba fotografija za brži oporavak potresom pogođenih područja

Piše , Objavljeno

Pokažimo svoju solidarnost prema stanovnicima Nepala koje su krajem prošlog mjeseca i jučer pogodili snažni potresi te odnijeli tisuće života i prouzročili ogromnu materijalnu štetu!

nepal 1Iako niti sami ne uživamo u bogatstvu i blagostanju, ima onih kojima je daleko gore, a među njima su zasigurno i stanovnici Nepala, ionako siromašne države podno Himalaja koju je 25. travnja ove godine pogodio katastrofalan potres jačine 7,8 po Richteru. Točne brojke poginulih se još uvijek ne znaju, ali ima ih najmanje 8 000 uz preko 19 000 ranjenih. Osim izgubljenih života, naseljima i infrastrukturi je nanesena ogromna materijalna šteta koja će se morati sanirati godinama, a kako nesreća nikada ne dolazi sama, tlo se treslo i jučer u nizu od 10-ak manjih potresa i jednog jačeg od 7,4 po Richteru.

nepal

Humanitarna pomoć je odmah krenula u najteže pogođena područja, ali svaki je dodatak dobrodošao. Pod pokroviteljstvom Crvenog križa i UNDP-a će se tako kroz narednih nekoliko tjedana održati dvije izložbe fotografija i prezentacije na kojima će posjetitelji moći donirati sredstva za što brži oporavak potresom pogođenih područja. Svoje je fotografije za ovu priliku ustupilo nekoliko domaćih fotografa koji su tijekom svoje karijere posjetili Nepal te uživali u njegovim prirodnim i kulturnim ljepotama, kao i velikodušnim i dobronamjernim žiteljima. Prva se izložba otvara 14. svibnja u 19:00 u zagrebačkom KIC-u, a druga 22. svibnja u 18:00 u dubrovačkoj Art radionici Lazareti. Shareajte, dođite, pogledajte, pomozite… Nepalcima je trenutno potrebno sve što im možemo dati!

nepal

TAGOVIfotografije humanitarci humanitarna akcija izložba fotografija nepal potres

Komentiraj