Report

Zmajevi postoje?

Aside Banners

Lubanja divovskog zmaja otkrivena na engleskoj plaži, ili…

Piše , Objavljeno

Čak 12 metara dugačka lubanja zmaja mogla bi biti jedan od najvećih arheoloških pronalazaka svih vremena, da nije riječ je o vrlo, vrlo dobrom marketinškom triku….

blinkbox zmaj

Plaža Charmouth u Dorsetu (Engleska) jedno je od najpoznatijih arheoloških nalazišta u Britaniji, s mnoštvom fosila iz doba mezozoika i popratnih amaterskih arheologa, koji svakoga dana kopaju pijesak u potrazi za komadićima izgubljene prošlosti. No, ovih dana ih je vjerojatno prilično iznenadila pojava 12 metara dugačke lubanje, koja neodoljivo podsjeća na onu zmaja. Je li posrijedi jedno od najvećih kriptozooloških otkrića u povijesti, ili je objašnjenje ipak mnogo svjetovnije prirode?

The Making of Dragon Skull video:

Dakle, sada je sve mnogo jasnije. Britanski streaming servis Blinkbox (nešto kao Netflix) je, povodom puštanja u opticaj treće sezone popularne serije Game of Thrones, odlučio privući pažnju na sebe prilično neobičnim, ali originalnim i efektnim marketinškim trikom. Iskoristili su scenu u kojoj malena Arya Stark pronalazi lubanju zmaja u tamnicama King’s Landinga, a stručnjacima je trebalo dva mjeseca da izrade ovaj ‘autentični’ model. I bome, svaka im čast!

blinkbox zmaj blinkbox zmaj

TAGOVIblinkbox Game of Thrones kriptozoologija reklama zmaj

Komentiraj