Report

Sve za iPhone 6

Aside Banners

Ludnica je već počela: Ljudi kampiraju ispred Appleovih dućana u iščekivanju iPhonea 6

Piše , Objavljeno

Iako još uvijek nije poznato kada će se točno novi iPhone 6 pojaviti na tržištu, najveći fanovi već kampiraju pred glavnim Apple prodavaonicama, a neki su od svega napravili i pravi mali biznis!

iphone 5Kada se govori o tehnologiji i gadgetima, teško se može nadmašiti očekivanje koje kod fanova izaziva izbacivanje novog Apple proizvoda na tržište, a pogotovo ako se radi o iPhone smartphone uređaju. Od svojeg prvog pojavljivanja prije 7 godina, svaki novi model izaziva sve više pažnje, a s time i sve veće redove ispred glavnih Appleovih dućana, među kojima se posebno ističe onaj u New Yorku na 5. aveniji. Zato ne čudi što je na malenom trgu ispred tog dućana već počela kampirati ekipa koja iPhone 6 jednostavno mora imati prije svih pa makar to značilo da će na hladnom i prašnjavom asfaltu provesti najmanje 15 idućih dana.

Apple je prošli tjedan poslao ekskluzivne pozivnice za svoj veliki kvartalni događaj koji će se održati 9. rujna, a na kojem će vrlo vjerojatno biti predstavljen iPhone 6 uređaj. Sudeći po dosadašnjoj praksi, to znači da će morati proći još barem deset dana prije nego se stvarni mobiteli nađu u trgovinama. Dakle, nekolicina hrabrih i vrlo poduzetnih pojedinaca morat će čekati najranije do 19. rujna, a sve na temelju jedne prilično kriptične pozivnice i vjere da Apple sve radi po točno određenoj šabloni te da neće provesti dobra dva tjedna čekajući neku glupost poput digitalnog otvarača pive.

Iako bismo na prvu rekli kako tu ekipu sačinjavaju samo frikovi i besposličari, zapravo se radi o prilično uhodanom i poprilično profitabilnom biznisu. Dvojac koji je u nedjelju navečer zauzeo prve pozicije, predstavlja preprodavače iz tvrtke BuyBackWorld, a svoja su mjesta uspjeli “utopiti” mladom paru, i to za ukupno 2 500 dolara (oko 14 tisuća kuna). No, niti oni nisu tu za džabe pa će ovu priliku i značajnu medijsku pažnju iskoristiti za promociju svoje mobilne aplikacije VideoMedicine, koja omogućava komunikaciju pacijenata i liječnika preko Skypea.

Red ispred Apple dućana – reportaža:

Također, dobro će zaraditi i vlasnici specijaliziranih tvrtki za čekanje u redu, poput Same Ole Line Dudesa (S.O.L.D.), koji već imaju kupce nekoliko desetaka prvih iPhone 6 uređaja. S tarifom od 25 dolara (oko 150 kuna) za prvi sat i 10 dolara za svakih idućih pola sata čekanja, u jednom se danu na ovaj način da zaraditi više od 400 dolara (preko 2 200 kuna), što nije nimalo loše. Dakle, ako se slučajno nađete ispred nekog od velikih svjetskih Apple centara i vidite ekipu koja kampira, nemojte im se rugati, jer vrlo je velika šansa da oni za to u 2-3 dana zarade više nego prosječni Hrvat u mjesec dana. Eh, da toga ima i kod nas, već bi se našlo posla i u fušu…

TAGOVIapple čekanje u redu iPhone iphone 6 mobitel najava New York smartphone

Komentiraj