Report

gtfoh

Aside Banners

Magazin za žene ‘službeno’ potvrdio kako su žene bolji vozači od muškaraca

Piše , Objavljeno

I domaći mediji prenesu “vijest” s naslovom kako je “Znanost potvrdila: Žene su ipak bolji vozači od muškaraca!”. Još ovo “ipak”!

Riga nam se. “Vječnoj raspravi je došao kraj!”

Stvarno? Sada je došao kraj? Jer je neki magazin napisao rezultate istraživanja. K tome – magazin je za žene. I truje. Oh kako li truje.

Časopis Marie Claire piše kako se žene godinama nose sa seksističkim forama o sporoj vožnji, lošem parkiranje te svemu ostalom što ima veze s vožnjom i automobilima.

Najčitanije teme na Marie Claire stranici su “Zimske kape za kul cure koje će čak i tvoj šef voljeti”, “Gaga još uvijek poriče glasine o vezi s Bradleyjom Cooperom” te “Ruževi za usne koje naša beauty urednica obožava upravo sada”.

Ne. Nije službeno potvrđeno da su žene bolji vozači od muškaraca bez obzira što istraživanja kažu.

Neka stranica Confused.com (i sami su sebe zbunili) je provela istraživanje i analizirali su osiguranje, prekršaje i statistike vozačkih testova. Žene su bolji vozači kažu. Žene imaju manje vozačkih prekršaja, manje voze u alkoholiziranom stanju, manje voze bez vozačke ili valjanog osiguranja, manje su uključene u prekršaje i nesreće. I kao tu je kraj rasprave. Ovo je toliko bazično “istraživanje” da nam je neugodno. Previše varijabli tu ima da se ne usudimo više išta reći.

Zašto uopće pokušavate širiti stereotipe i jačati rodno/spolnu podjelu? Jer se čita. Jer smo svi i dalje samo čopor. Nije nam baš ovo fora, sorry.

Realno… Nama je glupo uopće generalizirati. Znamo neke žene u našim životima za koje bismo voljeli da su vozači koje otključavamo u videoigri Colin McRae Rally neki broj, a znamo i neke likove koji voze kao da se utapaju u vrućem ulju te nemaju kontrolu niti nad vlastitim mjehurom, a kamoli nad motornim vozilom.

Neke žene se jako vrijeđaju kad im kažemo da su “vozači” i ispravljaju nas da su one “vozačice”. Pa evo…

Ovim putem službeno potvrđujemo kako su žene bolje vozačice od muškaraca.

 

Naslovna fotka: VAndreas/Shutterstock.com

TAGOVIautomobili report vozači vozačice vožnja