Report

c.r.e.a.m.

Aside Banners

Martin Shkreli osuđen na 7 godina, hoćemo Once Upon a Time in Shaolin!

Piše , Objavljeno

Ime Martin Shkreli vjerojatno vam nije nepoznato, ali podsjetimo se nakratko kako se i zašto gospodin okitio laskavom titulom „najomraženijeg čovjeka u Americi“. Teško je, ako ne i nemoguće, izdvojiti jedan razlog, ali the best of katalog sastoji se od kontroverznog poskupljenja lijeka za AIDS za nevjerojatnih 55 puta u odnosu na dotadašnju cijenu, uznemiravanja novinarke i javnih prijetnji Clintonovima, iako ništa od navedenog ustvari nije razlog sudske presude već je riječ o raznim pronevjerama vrijednosnih papira i manipulacijama s dionicama.
Naše gore list, kako su mu domaći mediji znali tepati s obzirom na albansko – hrvatsko podrijetlo, varao je investitore, privatne dugove otplaćivao lovom iz farmaceutskih tvrtki i vjerojatno sudjelovao u još tko zna kakvim sumnjivim financijskim zavrzlamama za koje ni Martina Dalić nema adekvatno rješenje, ali najčešće smo ga ipak mrzili zbog toga što je vlasnik „Once Upon a Time in Shaolin“, dvostrukog albuma njujorškog hip-hop sastava Wu-Tang Clan, a čiju je jedinu kopiju priskrbio 2015. za 2 milijuna američkih dolara putem aukcije. (Najavu albuma smo napravili 2014. godine OVDJE, tada mu nitko nije mogao predvidjeti sudbu kletu.)

wu tang clan

Dosad vam je već jasno da je Shkreli naklonjen konzervativcima, a da politiku itekako pušta u svoju butigu. Tako je manje dijelove albuma otkrio javnosti upravo u zanosu nakon Trumpove pobjede, iako mu je i Donnie svojevremeno očitao bukvicu. Definitivno veći bromance dogodio se pak s jednako osebujnim Milom Yiannopoulosom, a jadni album u međuvremenu je prošao kalvariju od potencijalnog uništenja do moguće preprodaje na eBayju. Po zadnjim napisima, Pharma Bro u zatvor neće moći sa anti-shock Sony Discmanom nego će album morati predati, a na nama je samo da se pridružimo globalnom vapaju za njegovim oslobođenjem.
Free Tibet! Free Once Upon a Time in Shaolin!

Autor: Bruno Pušić

TAGOVIhip hop martin shkreli wu tang clan zatvor

Komentiraj