Report

Briga za zdravlje je najvažnija

Aside Banners

Masturbacija je zdrava i ne dajte nikome da vas uvjeri u suprotno!

Piše , Objavljeno

Iako nam ne treba previše motivacije kada je riječ o masturbaciji, dobro je znati kako se radi o aktivnosti koja ne samo da usrećuje, nego nas čini zdravijima!

masturbacijaDavno smo prestali vjerovati kako je masturbacija iliti samozadovoljavanje nešto loše te smo tu aktivnost prihvatili kao gotovo svakodnevni (a nekima i jedini) oblik psihičke i fizičke rekreacije, a brojke govore kako nismo sami: oko 94% muškaraca i 85% žena masturbira (američka istraživanja), što će reći kako vaši prijatelji, kolege s posla, cura/dečko pa čak i roditelji vrlo vjerojatno rade “to”, koliko god se pravili fini. Iskreno, zašto bi se uopće sramili toga? Sasvim normalna i itekako zdrava ljudska potreba koja je postala tabu tema zahvaljujući ekipi koja ju pripisuje “sotonskom djelovanju” definitivno nije razlog da si itko uskraćuje takvo zadovoljstvo, a pogotovo ako cijeli naš organizam od toga ima koristi!

Dokazano je kako masturbacija kod žena smanjuje mogućnost pojave infekcije urinarnog trakta i vrata maternice jer se samim činom samozadovoljavanja i uzbuđenja vrat maternice otvara i potiče gibanje sluzi što za posljedicu ima protok fluida i doslovno ispiranje bakterija koje se u njima nakupljaju. Također pojačava snagu mišića oko zdjelice (zbog kontrakcija tijekom orgazma), smanjuje rizik od pojave dijabetesa i pomaže boljem snu zbog lučenja “dobrih” hormona. Za muško je tijelo pak igranje visuljkom korisno zbog smanjenja mogućnosti pojave raka prostate (kao i kod žena dolazi do ispiranja agensa koji potencijalno mogu uzrokovati tumore), a općenito je prihvaćeno kako ovakav način zabave smanjuje razine stresa i krvnog tlaka, reducira bol, poboljšava imunost (lučenjem kortizola), olakšava depresiju (lučenjem endorfina) i povećava samopouzdanje. I naravno, ne treba zaboraviti ono zbog čega svi to rade: orgazam!

masturbacija 2

Iako nije baš najsretnije rješenje kada imaš partnera ili partnericu, samozadovoljavanje je jedan od najboljih oblika kontracepcije, a gledanje svog partnera ili partnerice dok to radi može uvelike pomoći u shvaćanju što on ili ona voli te se na taj način produbljuje intimnost. Takav način otvorene komunikacije ne poboljšava samo seksualni život već pozitivno djeluje na cijelu vezu, a svi znamo koliko je to bitno. A što je s negativnim stranama, ono, otpadanje ruku, sljepoća, demonsko zaposjedanje duše? Pošto za sada nema apsolutno nikakvih dokaza za ovakve tvrdnje, slobodno možemo reći kako nema ništa loše da uzmete stvar u svoje ruke i obavite posao kako spada. Ako ništa, učinite to zbog zdravlja i sreće!

TAGOVImasturbacija samozadovoljavanje seks Sreća zdravlje

Komentiraj