Report

Aside Banners

Monsieur Mangetout – Super Svejed

Superheroji ne žive samo u stripovima i filmskim platnima: svijet je prepun ljudi s nevjerojatnim sposobnostima, a takav je i čovjek s apetitom za nejestivo.

Piše , Objavljeno

Michel Lotito nije se žalio kada bi kao dijete za ručak dobio brokulu – dapače, pojeo bi povrće, tanjur, vilicu, čašu, a majka bi bila sretna ako bi stao samo na tome. Konzum, Mercator ili Diona nisu bila mjesta gdje je Michel nabavljao špeceraj – češće je kupovao u željezariji.

Michel Lotito

Michel Lotito

Monsieur Mangetout (Gospoding Svejed), rođen u francuskom Grenobleu, zabavljao je publiku od početka ’60-tih godina prošlog stoljeća, a na meniju mu se našlo sve i sva:od metala u bilo kojem obliku, stakla, gume, žarulje pa do predmeta poput bicikla, televizora pa čak i aviona. Trebalo mu je dvanaest godina da pojede cijelu Cessnu 150, 680 kilograma težak avion. Sve i da smo dovoljno ludi da progutamo Cesninu getribu, problemi bi sigurno nastali kojih pol sata nakon obroka, a možemo pretpostaviti da bi WC školjka fino zvonila kada bi krenuli s “iskrcavanjem”. Ipak, kod Michela nije bilo tako.

Michel Lotito

Michel Lotito

On je imao želudac i probavni trakt čije su stjenke bile dvostruko deblje od onih kod “normalnih” ljudi, a posebno snažna bila je i njegova želučana kiselina, pa bi uspješno probavio sve što je pojeo. U pripremama za nastupe uvijek je konzumirao mineralna ulja, a za vrijeme “obroka” pio je ogromne količine vode. Uz to, Michel je razvio posebne tehnike žvakanja, kako ne bi izrezao desni, i gutanja gdje mu je pomagalo ulje i voda. Uglavnom bi za nastupa pojeo oko kilogram raznih, za obične želudce, neprobavljivih “namirnica”.

Fascinira činjenica da Michel, bez obzira na svoju neuobičajenu prehranu, nikada nije patio od želučanih i drugih tegoba povezanih uz probavu iako je često konzumirao sastojke koji se smatraju otrovnim. Ipak, govorio je da mu je bilo loše kada bi pojeo banane ili tvrdo kuhana jaja. Procjenjuje se da je za vrijeme svoje karijere, od 1957 do 1997 godine, pojeo oko devet tona metala. Umro je 2007. godine, a koliko smo uspjeli saznati, ne od probavnih smetnji.

TAGOVI123 Michel Lotito Monsieur Mangetout superheroj svejed

Komentiraj