Report

Uporna ruka pravde

Aside Banners

Mjesec dana je spavao u autu kako bi otkrio tko mu grebe limariju, ali ovakvo iznenađenje nije očekivao

Znamo kako naslov izgleda kao teški click-bait, ali ne bi bilo u redu da odmah otkrijemo obrat ove epske priče jednog malog čovjeka i našeg novog junaka.

Piše , Objavljeno

Dođe trenutak u životu svakog muškarca, kada jednostavno mora ustati iz svojeg udobnog naslonjača i topline doma te se zaputiti na mučnu odiseju kako bi pred lice pravde doveo one koji mu žele zlo. Upravo je to učinio Bjelorus Kot Matroskin, kojem je punih pola godine netko svatko malo izgrebao limariju automobila parkiranog ispred njegove zgrade. Sve je počelo još tamo negdje prije ljeta, kada je primjetio kako njegov Volkswagen Polo ima vidljive brazde po limariji, sasvim očito djelo kakvog klipana koji je pod zavjesom mraka ključem ili nekim drugim tvrdim predmetom nanio zlo njegovom ljubimcu. Mislio je kako se radi o izoliranom slučaju, no to se ponovilo još 20-ak puta i čovjek je jednostavno… pukao!

auto

auto 2

Primjetio je kako se oštećivanje događa samo kada parkira automobil pored pješačkog prolaza, a Kot tvrdi kako se uvijek trudio ostaviti i više nego dovoljno prostora pješacima te nikako ne parkirati na zelenu površinu. No, nekome se to očigledno nije svidjelo. Nakon nekog vremena je postavio poruku sa svojom email adresom, na koju se serijski grebač mogao javiti i reći mu što ga točno smeta, ali nikada nije dobio nikakav odgovor, a oštećenja su se nastavila množiti. Čak je postavio i malenu kamericu u unutrašnjost vozila, ali osim par pješaka koji su se opasno približili njegovom automobilu, pravog zlikovca nije uspio uloviti.

auto 3

auto 4

Ostale su mu dvije opcije: pronaći drugo parkiralište ili pokušati uloviti grebatelja na djelu. Tvrdoglav kakav jest, Kot se odlučio za potonje, te idućih mjesec dana proveo spavajući na stražnjem sjedištu automobila. Zaključio je kako se grebanje događa uglavnom između 4 i 6 sati ujutro, pa bi navio budilicu malo ranije, uzeo vreću za spavanje i zaputio se u svoju novu “spavaću sobu”. Bjelorusija kao Bjelorusija, nije poznata po pretjerano blagim noćima, a s obzirom da je morao spustiti jedan prozor kako bi spriječio kondenzaciju i tako otkrio svoju poziciju, bilo je još i hladnije. Već je počeo gubiti nadu, kada je u noći 20. studenog napokon uspio…

Oko 5:40 ujutro, čuo je prepoznatljiv zvuk grebanja lima. Brzo je iskočio iz vreće na spavanje i izletio iz automobila kako bi konfrontirao klipana, kada ono… iznenađenje! Ispred njega je stajala naizgled simpatična starija gospođa, sjede kose koja se nazirala ispod toplog šešira. Iako se pokušala izmotavati, priznala je kako je uistinu ona pogrebala automobil, ali ne čini se kako joj je zbog toga nije bilo naročito žao. Također, tvrdila je kako ona nije kriva za prijašnja grebanja te ga je zamolila da ju ne cinka policiji i da se nekako dogovore da mu plati popravak. Kot nije htio niti čuti za to te ju je prijavio nadležnim organima uz video snimku kao dokazni materijal, a hoće li pravda sustići zločestu bakicu… tek ćemo vidjeti. A ti Kote, iako si možebitno prekršio koji zakon svojim parkiranjem, pokazao si nam kako se bori za svoje. Živio!

TAGOVIautomobil bjelorusija grebanje junak legenda limarija

Komentiraj