Report

ćuza gandža

Aside Banners

Moderni superjunak Damian Marley pretvara zatvor u farmu za uzgoj kanabisa

Piše , Objavljeno

Damian Marley je najmlađi sin pokojnog Bob Marleya (i vrhunski glazbenik btw), a očito nije zainteresiran za tradicionalne načine zarade u kojima bi njegovo lice zalijepili na kukuruzne pahuljice ili na plakat za određeni brand tenisica. Ono što je Damianu u interesu je kanabis. Tomu smo svjedočili i u Puli na ovogodišnjem odličnom otvaranju Outlook festivala kada je pitao čitavu Arenu tko voli marihuanu – pa smo saznali da čitava Arena voli marihuanu. Osim nas. Mi ne. Mi samo kukuruzne pahuljice.

U Denveru je kupio Stony Hill, prodavaonicu kanabisa koja prodaje i svoju vlastitu sortu trave nazvanu Speak Life (a kako drukčije nego produhovljeno?). U Coloradu je marihuana legalna za rekreativne svrhe i država zaradi brdo novca od poreza. U Kaliforniji je također legalna, ali samo u medicinske svrhe (sva sreća, i tjeskoba je medicinski problem u Americi) pa je tako Marley odlučio pretvoriti bivši kalifornijski zatvor u farmu kanabisa.

Cilj projekta će, osim medicinske marihuane, biti i proizvodnja uljnog ekstrakta. Bivši zatvor Claremont Custody Center je kupljen za 4.1 milijun dolara, a plan je osigurati stotinjak poslova i otprilike milijun dolara u porezima – što će puno značiti regiji koja je iznimno pogođena sušom i niskim cijenama nafte.

Marley je izjavio za Billboard:

Puno ljudi je žrtvovalo tako puno za biljku i završili su u zatvoru. Ako ovaj posao pomogne ljudima, ako se koristi za medicinske svrhe i inspirira ljude, onda ću ovo smatrati uspješnim projektom.

Znamo da Damiana kanabis inspirira, pogotovo albanski kanabis.

Ovog studenog će Kalifornija glasati hoće li kanabis biti legalan za rekreativnu upotrebu za odrasle, a očekuje se da će ova mjera proći. I kad se selite? Mi ne, mi volimo kukuruzne pahuljice.

TAGOVIkanabis marihuana marley trava

Komentiraj