Report

Turski Metuzalem

Aside Banners

Možete li vjerovati da ovaj turski joga guru ima 95 godina?!

Piše , Objavljeno

Ako netko od nas i doživi 95., vjerojatno je kako će svoje dane provoditi u kolicima ili u bolničkom krevetu, moleći silu svevišnju da ga napokon uzme. Ovaj starac pak ima neke druge planove…

kazimDa svatko od nas može doživjeti starost kakvu je doživio Kazim Gurbuz, ne bi bilo nikakve brige oko budućnosti i svi bismo jedva čekali bliženje stoljetki, ali lako je moguće da je njegova priča jedna jako velika iznimka. Ili čovjek jednostavno zna kako dobro slagati. Uglavnom, ovaj Turčin tvrdi kako ima 95 godina, a nitko živ mu ne bi dao više od 60! Ne samo da izgleda mladoliko, već se tako i ponaša, a nabrajajući sve svoje aktivnosti bez imalo problema posrami i nas mladu piletinu, kojima je teško stepenicama se popeti na drugi kat!

kazim 1

Gurbuz svoju dugovječnost duguje svakodnevnoj jogi i zdravom životu, a vjeruje kako veliku ulogu u starenju i oporavku tijela ima i sam mozak te da bi ljudi bez problema mogli doživjeti 130 godina, samo da se malo više potrude. On svaki dan započinje meditacijom na suncu, a zatim oplete po jogi i to onim najkompleksnijim čvorovima u kojima zna ostati i po 48 sati. Za lijepog vremena pliva i planinari, a po zimi skija te tvrdi da može držati dah i do pet minuta. A što je sa seksom? Stari ga odvali i po par puta dnevno uz barem 4-5 orgazama. A da, pa frajer je jači od Supermana!

kazim 2 kazim 3

Deda naravno pazi što jede, a kao svaki joga majstor izbjegava meso, slatko i ostalo fino smeće. Samo masline, ljute papričice, grah, biljni čajevi i juha, a ne prođe dan da ne pojede pola teglice svog domaćeg meda. Sve je počelo kada je u 41. godini života doživio tešku prometnu nesreću i ostao paraliziran od struka na dolje. Liječnici su mu rekli kako nikada više neće hodati, ali samo devet mjeseci, nekoliko old-skul namještanja kralježaka i mnogo mentalne energije kasnije Kazim je već đuskao, a nedugo nakon toga i izvodio sve ludosti sa svojim tijelom o kojima mi možemo samo sanjati.

Kazim Gurbuz – TV prilog:

Danas propagira svoje metode i učenja kako život koji mi živimo, u kojem se svakog dana ustajemo, odlazimo na posao u neku klimatiziranu prostoriju bez prozora i sjedimo osam sati dnevno ispred računala, svakako nije dobar. No shit, ne moraš biti genije da to i sam skužiš, Kazime. Uglavnom, samo zdrava prehrana, kretanje, puno svježeg zraka i sunčeka i svi ćemo živjeti barem do 100-ke. A sad, kako platiti režije, hranu, djeci za školu i ostale svjetovne gluposti, otom-potom!

TAGOVIjoga Kazim Gurbuz Sreća starost turska zdravlje život

Komentiraj