Report

Aside Banners

Mucanje, grčenje i borba za život: Ovaj mladić vam želi reći nešto važno o ecstasyu i sličnim drogama

Piše , Objavljeno

Jedan dan se zabavljaš s frendovima, lagano cugaš i čvakaš bombone, a drugi dan se boriš za život i ne znaš hoće li ti se mozak ikada oporaviti. S drogom nema zajebancije.

jordyMladi Jordy Hurdes ima svega 20 godina i po malo čemu se razlikuje od bilo kojeg svojeg vršnjaka: voli partijati, loviti cure, cugati i uzeti koji bombon ili povući crtu nečega kada se ukaže prilika. U njegovom gradiću Wangarattu u ruralnom dijelu australske savezne države Victorije ionako nema nekih pretjerano velikih mogućnosti za zabavu, pa se ekipa snalazi kako zna i umije. Pretprošli se vikend Jordy tako odlučio provesti s prijateljima, a negdje tijekom večeri su čvaknuli tableticu ecstasya iliti pingo, kako se tamo zovu. Iako nije specificirao je li se radilo o čistom MDMA, klasičnim bombonima ili nekoj trećoj kombinaciji, za 25 dolara mu je bilo obećano brdo zabave, ali ono što je on dobio je bila čista noćna mora.

Tijekom večeri mu je pozlilo te je odvezen u bolnicu, gdje su mu doktori uspjeli spasiti život, ali određene su posljedice ostale. Droga je u njegovom mozgu očigledno uzrokovala neke nepredviđene reakcije, pa je dečko počeo mucati i grčiti se, a doktori još uvijek ne znaju radi li se o prolaznoj pojavi ili će ga ovo oštećenje pratiti kroz cijeli život. Svjestan onoga što si je napravio, odlučio je ispričati svoju priču preko kratkog Facebook videa, koji je u roku od par dana postao viralan.

Thank you so much for the love and support from everyone. I honestly can not believe how much the post has gone viral. Please share this video. The more that can see this. The more lives can be saved

Posted by Jordy Hurdes on Sunday, November 22, 2015

Jordy odmah naglašava kako se ne radi o nikakvom jeftinom skupljanju simpatija već o želji da upozori druge i pomogne onima koji bi se mogli naći u njegovoj situaciji. Naravno da se ovdje radi o rijetko katastrofalnoj reakciji na drogu i da će 999 od 1 000 konzumenata proći bez ikakvih trajnih posljedica, ali ipak na umu treba imati kako se radi o opasnim tvarima i kako ne treba uzimati baš sve što ti netko gurne u ruku. Nadamo se kako će se dečko uspjeti oporaviti, ali i kako će ovakvi slučajevi postati još rjeđi!

TAGOVIdroga ecstasy grčenje mdma mucanje posljedice smrt

Komentiraj