Report

Aside Banners

Razvaljivači Mitova

Discovery Channel nabasao je na "ćup zlata" kada im je predstavljena novi znanstveni serijal - Mythbusters. Jedan "brkajlija" (Jamie Hynemann) i jedan "crvendać" (Adam Savage) svim se snagama već pet sezona trude provaliti neke općeprihvaćene mitove.

Piše , Objavljeno

Discovery Channel nabasao je na “ćup zlata” kada im je predstavljena novi znanstveni serijal – Mythbusters. Jedan “brkajlija” (Jamie Hynemann) i jedan “crvendać” (Adam Savage) svim se snagama već pet sezona trude provaliti neke općeprihvaćene mitove.

No, za one koji nemaju pojma o čemu je tu riječ. Mythbusters je znanstvena dokumentarna serija u kojoj dva geeka pokušavaju provaliti urbane, filmske, narodne i druge mitove. Dakle, njih dvojica nabasaju na neki urbani mit, primjerice, može li CD koji visi na retrovizoru sjebati policijski radar. Nadalje, prikupljaju sve moguće informacije i različite varijante istog mita i pokušavaju provjeriti istinitost istog. Za vašu informaciju, možete na retrovizor okačiti kompletnu diskografiju Olivera Dragojevića, ali džaba. Radar je nezajebiv ili barem tako tvrde ove dvije spodobe, a imaju i dokaze do kojih često dolaze nimalo uobičajenim putovima.

Adam i jamie

Adam i jamie

Momci su kroz pet sezona uspjeli pobiti ili dokazati cijelu hrpu mitova i na tome zaraditi hrpetinu para, a i pokoju ogrebotinu, opekotinu ili na neki drugi način stvoriti ugrozu po sebe i okolinu. Neki od mitova koje su odradili uključuju:

  • može li se ljudskim glasom razbiti staklo
  • da li pačje glasanje uistinu ne proizvodi jeku
  • može li se pištoljem obiti lokot kako to često vidimo u filmovima

SPOILER ALERT:Ovdje možete provjeriti koje su sve mitove dva junaka (luđaka?) do sada rasturili.

Ekipa na okupu

Ekipa na okupu

Provaljivanje nekih mitova (većine njih) je opasno, a pošto likovi nisu apsolutne kretenčine kao ekipa iz Jackassa ili Dirty Sancheza, za svoje eksperimente koriste Bustera. Buster je posebno modificirana lutka koja se inače koristi za testiranja prilikom sudara vozila i ovaj dvojac ju maltretira na sve moguće načine, a ukoliko lutka ne nastrada spremni su za znanost položiti i svoje živote. Ako ne svoje, onda živote svojih pomoćnika, a isti se pojavljuju u gotovo svakoj epizodi i redom su:Salvatore Tory Belleci, Kari Byron i Grant Imahara.

Vrijedi spomenuti i da nisu apsolutni amateri u showbusinessu. Adam Savage je animator, grafički dizajner, tvorac filmskih setova i igračaka, a neke njegove skulpture nalaze se u mnogim muzejima svijeta, dok je Hynemann ekspert za vizualne efekte, bavi se robotikom (radio je i na Discoveryevom showu BattleBots) i vlasnik je firme M5 Industries u čijim se studijima snimaju Mythbustersi, a obojica su radili na reklamama i filmovima.

�elo Hadžiselimović zna izabrati pravu robu, ali još nije nabasao na ovo. �elo, što čekaš bogamu?

TAGOVIdiscovery mythbusters serija tv

Komentiraj