Report

Ultimate fight!

Aside Banners

Na istoku sve po starom: Ukrajinski zastupnici se ponovno pošorali u parlamentu

Piše , Objavljeno

I dok kod nas još uvijek traju mukotrpni pregovori o sastavljanju Sabora, u Ukrajini sve probleme rješavaju na provjeren način: šakama!

šora

Politička situacija u Ukrajini nikada nije bila laka, a stvari su postale još gore u posljednjih nekoliko godina otkako traju sukobi s Rusijom. Teško je stoga reći tko tamo pije, a tko plaća, ali državnici se i dalje trude barem donekle održati privid pravne i funkcionalne države. Ipak, temperamentni Ukrajinci mnoge stvari ne mogu riješiti riječima, pa se nesuglasice često rješavaju masovnim šaketanjima zbog kojih i mi možemo reći “ah, kod nas je loše, ali barem nije kao u Ukrajini!“. Jedan se takav eksces dogodio prošli petak u njihovom parlamentu, kada je klasično prcanje premijera vrlo brzo preraslo u opću makljažu.

Tučnjava u ukrajinskom parlamentu  – video:

Na početku videa ukrajinski premijer Arseny Yatsenyuk pokušava održati govor, kada mu prilazi jedan od članova opozicije, Oleg Barna, noseći u ruci buket crvenih ruža. Sve se to čini kao jedna uistinu lijepa gesta, no vrlo brzo postaje jasno kako se radi o čistom trolanju. Barna prima premijera oko struka i pokušava ga odvući s govornice, na što ulijeće Yatsenyukova ekipa i kreće šaketanje u koje se vrlo brzo uključuju i ostali zastupnici. Klasična vestern-šora, a čini se kako je na kraju najdeblji kraj izvukao upravo Barna. Premijer je nastavio govor riječima: “Molim vas, nisam uzrujan. Ima mnogo idiota – završimo s pitanjima vladi.” Eh, kada bi barem Milanovićeva i Karamarkova ekipa bacili kakvu šutku umjesto da nas teroriziraju jeftinom retorikom: Šeks na Leku, Jandroković na Marasa i naravno, fajt večeri, Zoki protiv Tomice. Ufff, to bismo platili da vidimo!

TAGOVIArseny Yatsenyuk parlament političari sabor šora tučnjava ukrajina vlada

Komentiraj