Report

Svi su tu, a nas nema...

Aside Banners

Na karti svijeta (gotovo) svaka zemlja prednjači u nečemu… osim Hrvatske

Piše , Objavljeno

Gotovo se svaka zemlja na svijetu može pohvaliti da je u nečemu vodeća, bila to negativna ili pozitivna stvar. Na žalost, izgleda da se naša Hrvatska ne ističe u ničemu…

Ekipa iz Doghouse Diariesa napravila je izvrsnu kartu svijeta, na kojoj je svakoj državi pripisala neku od osobina po kojoj je vodeća u svijetu. Ipak, ostalo je nekoliko desetaka zemalja, koje nisu posebne po ničemu, a među otočnim državicama i afričkim pustopoljinama, našla se i naša Hrvatska. Da, koliko god se tvorci ove karte trudili, nisu uspjeli pronaći ništa po čemu je naša zemlja prva u svijetu. Istina, kao izvor su koristili Wikipediu, koja nije pretjerano vjerodostojan izvor informacija, ali sigurno ima NEŠTO u čemu vodimo! Najviše političkih stranaka po glavi stanovnika? Rakija? Najneobičniji oblik?

karta svijeta

Pozornijim pregledom karte (za što ćete morati kliknuti na sliku gore) možemo vidjeti da se naši susjedi u BIH mogu ‘pohvaliti’ najvećom količinom mina, dok je Srbija najjača u vaterpolu. Slovenci imaju najviše kasina (po glavi stanovnika, naravno… da, i nama su pali TI vicevi na pamet), dok su Mađari vodeći u korištenju kanua. Grci najviše puše, Španjolci rokaju najviše kokaina dok Englezi imaju najjači fašistički pokret.

Preko bare vidimo da Kanađani imaju najveću proizvodnju javorovog sirupa i udara asteroida, Ameri pak najviše u svijetu stradavaju od kosilica, dok su Meksikanci vodeći po broju udara munje u ljude. Rusi su prvi po proizvodnji malina i količini nuklearnih bojnih glava, Indijci snimaju najviše filmova, dok Japanci vladaju količinom robota. To su samo neke od većih i zanimljivijih zemalja, a ostatak karte ćete morati proučiti sami… i sjetiti se po čemu smo dovraga prvi u svijetu?!?!

TAGOVIbalkan BIH države Hrvatska karta svijeta prvi u svijetu srbija svijet vodeće zemlje svijeta

Komentiraj