Report

Aside Banners

Najbolji podcastovi – što gledati na Webu

Eto, sada kad smo svi opremljeni flat rate broadbandom, surfamo danonoćno žicom ili bez nje, vrijedi znati kako kvalitetno trošiti vrijeme i slilinu MBova.

Piše , Objavljeno

Termin podcast odnosi se na multimedijske sadržaje koje možemo pratiti direktno na webu, ili spremati za kasnije konzumiranje putem prijenosnih multimedijskih plejera. Termin se uglavnom odnosi na audio i video sadržaje, a mi ćemo se pozabaviti ovim potonjim – video podcastima.

eMisija – domaćica

Već smo spominjali ovu ekipu koja je u međuvremenu, eto, dogurala do 25. epozide. Dečki se bave šarolikim temama iz ICT svijeta (informacijska i komunikacijska tehnologija), ali to nije tako dosadno kao što zvuči, jer Dado i D1a daju zaista šarolik pregled tema, puno govore o Webu, a ni oni nisu za bacit’.
Definitivno vrijedi pogledati, ako ni zbog čega, a onda zato što se radi o najboljem (gotovo i jedinom) domaćem video podcastu.
Destinejšn: eMisija
Apdejt: tjedno

Rocketboom – stvar je u voditeljici

Rocketboom je videoblog na kojemu se dnevno emitiraju trominutni prilozi koje vodi (HOT!) Joanne Colan. Snima se u New Yorku, a karta svijeta iza voditeljice zaštitni je znak ovog podcasta. Brz, dinamičan, fora… neki su od epiteta koje možemo spomenuti, a koje kačimo za ovaj, bez sumnje, jedan od najboljih svjetskih videoblogova.

Inače, prije Joanne, Rocketboom je vodila Amanda Congdon, a najveći mozgovi svijeta još uvijek debatiraju na temu:Koja je bolja? Hm, da, postoje nesuglasice i oko toga koja bolje vodi podcast.
Destinejšn: Rocketboom
Apdejt: dnevno

Ask a Ninja

Imate pitanje, a ne zanima vas što će netko odgovoriti na njega, nego kako će odgovoriti. Jel’ to pitanje blesavo, besmisleno i ima li kakve veze s nindžama? Da? Onda postoji smo jedno mjesto gdje možete potražiti odgovor. Ask a Ninja .

Evo jedne u kojoj će Ninja “osobama starijim od 12 godina” objasniti što je to Podcast:

Nindžu su smislila dvojica komičara Kent Nichols i Douglas Sarine, dok je Doug zadužen za impersonifikaciju lika. Priča se da na podcastu, DVD-u i robi koju prodaju zarade oko stotinu somova dolara mjesečno!
Destinejšn: Ask a Ninja
Apdejt: povremeno

Diggnation

Kevin Rose je osnivač ultrapopularnog Digg.coma, Alex Albrecht je TV persona i profi podcaster. Njihov Diggnation zamišljen je kao podcast o tome što ima novog na Digg servisu, ali to se često širi na druge aktualije.
Podcasti su ranije počinjali “degustacijom” piva, što je nerijetko završavalo pijanstvom, pa su se nedavno odlučili na apstinenciju, što jest malo dosadnjikavo, ali…

Vrlo pijani trenutak

I tako, dok se koncept Diggnationa pomalo mijenja, Digg Reel sada tjedno informira o najboljim video uradcima na Diggu.
Destinejšn:Diggnation
Apdejt:uglavnom svake srijede

Despair Inc. Umjetnost demotivacije

Svaki manager koji drži do sebe treba znati kako kvalitetno demotivirati svoje uposlenike. Despair Inc. na sebe preuzima nezahvalnu ulogu podcasta koji će otvoriti oči todorićićima i mudrinićićima ovog svijeta i pomoći im da se odnose prema svojim zaposlenicima onako kako i zaslužuju – loše! Naravno, sve za dobrobit forme.

Onima koji su upoznati s likom i djelom Despaire Inc. Ne treba puno objašnjavati. Ostalima pitanje:primjetili ste vjerojatno po blogovima one lijepe fotke na crnoj pozadini s demotivirajućom porukom? E, pa, ovaj podcast je isto to, samo u video formatu. Vjerojatno najbolji podcast od ovdje predloženih.
Destinejšn:Despaire Inc.
Apdejt:povremeno

TAGOVIamanda congdon ask a ninja despair inc diggnation internet joanne colan kevin rose ninja podcast rocketboom video web

Komentiraj