Report

Aside Banners

Najgori strip junaci

Ako smatrate kako su crteži Muhameda dovoljan razlog za raspisivanje novčane nagrade za ubojstvo autora tada bacite pogled na ovu ekipu

Piše , Objavljeno

Kada bi postajala zakonska regulativa kojom bi se sankcionirala kriminalna ponašanja u svijetu stripova, ovi bi ljudi u najboljem slučaju ostali obezglavljeni.

Ako smatrate kako su crteži Muhameda dovoljan razlog za raspisivanje novčane nagrade za ubojstvo autora tada bacite pogled na ekipu koju smo okupili za vas.

The Badger (1982.)

Nazvati super junaka Jazavac, kriminal je sam po sebi, ali kada je Jazavac ujedno i ratni veteran Norbert Sykes koji je totalno prolupao, priča sa živinama, druži se s druidima i uokolo glavinja kradući kokoši i ostalu perad, tada stvari postaju daleko zajebanije.

Mike Baron je autor ove pizdarije kao i relativno poznatog Nexusa.

Captain Bio (1994.)

Captain Bio je poučan strip stvoren ne bi li se lakše prodao Tegretol, novi lijek za epilepsiju. Radnja ovog kratkog stripa prati dr. Marka Phillipsa koji uz pomoć svog sidekicka Surgea leti ljudskim mozgom i neupoznati (i nezainteresirani) živalj upoznaje sa epilepsijom.

Nije teško zaključiti zašto ovaj junak nije pobudio velik interes kod pučanstva.

Demon’s Blood (1986.)

Ovo je jednostavno katastrofalno. Teško je povjerovati da je netko ove žbrljotine javno izbacio na tržište. Chris Short glavni je krivac za očajno vizualno rješenje, a za priču o zombiju ubojici kriv je Jeff Bennett.

Ovaj strip utjelovljuje sve ono što se od stripa ne očekuje.

Super Hrvoje (1992.)

I mi konja za trku imamo. Iako je Super Hrvoje genijalan primjer odličnog campa kojeg ćemo posebno obraditi, morali smo ga gurnuti u ovu ekipu jer lik je jednostavno velika kompilacija domoljubnih klišeja.

Hrvoje Horvat, živio u Njemačkoj, potekao s kamena i u kamen se pretvorio, mrzi Srbe, lovi ga UDBA, doživio samo jedan broj i propao zbog financijskog kolapsa itd. Siniša Ercegovac lik je koji stoji iza ovog djela.

Dracula (1973.)

Dracula je jednostavno tužan super heroj. Svojevrsna je kombinacija Drakule i Batmana bez imalo karizme. Kopiranje Batmana ide toliko daleko da lik ima tajnu spilju i plavu starletu koja ga u njegovim avanturama prati.

Tu se pojavljuje i Frankenstein i stvari jednostavno ne funkcioniraju već se pretvaraju u bljuvotinu vrijednu prijezira.

Dartman (1990.)

Od super junaka očekujemo neku super moć. Dakle, prihvatit ćemo paukovu mrežu, lasere iz očiju, kamenje iz ruku, otrovnu slinu ili super sonični prdac, ali nikako da naš junak uokolo leta u smiješnoj letjelici gađajući ljude strelicama za pikado.

Ovo jednostavno pokazuje nedostatak ideje, a uz sve to i crtež je kriminalno loš.

Master Of Mystics (1991.)

Ako ga reklamiraju kao strip Hare Krishne, znate da je riječ o pizdariji koju valja zakonski zabraniti. Još se uvijek trudimo shvatiti kako je do ovog došlo. Iako su pripadnici Hare Krishne nenasilna skupina likova, glavni junak ovog stripa uokolo sakati neprijatelje režući im udove, filozofira i raspravlja o teologiji.

što je slijedeće? Super Bozanić, čovjek oštre krunice?

Soldier Of God (1982.)

Nije Super Bozanić već Maximilian Kolbe, stvarna povijesna ličnost. Franjevac koji je ubijen u Auscwhitzu spasivši na taj način neznanca s kojim je dijelio baraku, dobio je svoj strip koji mu jednostavno ne ide na čast jer radi se o pizdariji koja nije smjela biti objavljena.

Nad Kolbeom su izvršena dva zločina, prvi su izvršili nacisti, a drugi Patricia Treece i Ray Chatton zasluži za ovaj strip.

Viper Force (1995.)

Gotovo je nemoguće dešifrirati ovaj džumbus. Srebrni psi, mutanti, konji koji govore, hrtovi sa kokoticama, uljane kugle, nejasni dijalozi, žvrljotine i dugine boje.

Sve to naliči LSD tripovima Huntera Thompsona, a čak i ako nadrogirani shvatite o čemu je riječ i dalje se radi o izrazito glupavom i neurednom stripu koji se ne isplati čitati.

Sprocket Man (?)

Super junak koji čitatelje educira kako pravilno koristiti bicikl, a svoje neprijatelje (hipije) ubija zupčanicima koje izbacuje svaki puta kada prokleti hipi pokušava ukrasti bicikl (hipiji su naime poznati po svojoj neutaživoj žeđi za tuđim prijevoznim sredstvima).

Premisa je toliko imbecilna da je napravila puni krug i postala odlična na onaj “Mišo Kovač” način (kada je nešto toliko sumanuto da postaje zabavno). Ponosni autori nisu potpisali ovo remek djelo.

TAGOVICaptain Bio Dartman Demons Blood Dracula heroj Master Of Mystics strip Super Hrvoje The Badger

Komentiraj