Report

Aside Banners

Najluđe sekte

Od vanzemaljaca do apokaliptičnih manijaka, sekte znaju biti vrlo opasne.

Piše , Objavljeno

Religija je dobar biznis, pa idejama nikad kraja. Osnivači sekti gotovo da se natječu u tome tko će smisliti zajebaniju sektu, ne bi li u svoje redove privukli što više naivnih i djevica koje će s njima podijeliti ideju o uzvišenoj ljubavi. Na žalost, uz sekte često su vezane tragične priče.

Raelijanci

Claude Vorilhon

Claude Vorilhon

Kult koji je vjerojatno najpoznatiji po svojim tvrdnjama da su u više navrata klonirali ljude. Osnovna teza njihove “religije” jest da su ljude prije 25 tisuća godina u laboratorijima stvorili vanzemaljci, te da su ih “posadili” na Zemlju. Taj bitan podatak Claudeu Vorilhonu, osnivaču crkve otkrili su upravo ti isti vanzemaljci koje je slučajno sreo u šetnji.
Bivši novinar i testni vozač automobila, danas je poglavar crkve koja svoje bogatstvo (a i njegovo) gradi na istomišljenicima koji se u njezinu korist odriču desetine svoje imovine. Osim kloniranja, članovi crkve vjeruju i u seksualne slobode, te u orgijama očekuju dolazak vanzemaljaca koji se ima dogoditi 2035. godine.

Red Sunčeva hrama

Luc Jouret

Luc Jouret

Osnovan osamdesetih godina u švicarskoj, Ordre du Temple Solaire bio je tajno društvo koje je trebalo nastaviti tradiciju Templarskih vitezova, čime su se zapravo pridružili brojnim sektama i društvima koje pretendiraju na tu poziciju.
Ipak, ovi se izdvajaju po tome što su devedesetih navodno žrtvovali dijete za koje su vjerovali da je Antikrist. Osnivač Reda, Luc Jouret i njegova ekipa nekoliko dana kasnije oduzeli su si živote. Red je zabranjen u Francuskoj.

Zajednice Bhagwana Shree Rajneesha

Bhagwan Shree Rajneesh

Bhagwan Shree Rajneesh

Indijski mistik Bhagwan Shree Rajneesh, znan i kao Osho, osamdesetih je osnovao sektu u američkom Oregonu.
Iako je propovijedao ljubav, meditaciju i duševni mir, članovi njegove zajednice očito nisu dijelili njegovo mišljenje, te su optuženi za brojne terorističke napade, uključujući i veliko trovanje bakterijom salmonele stanovništva Oregona. Zajednice su imale još jednu specifičnost:imali su više Rolls Royceva nego li je Mercedesa u Imotskom.

Vrata Raja

Vrata Raja

Vrata Raja

Članovi sekte Vrata Raja, odnosno Heaven’s Gate 1997. zabrijali su da će uskočiti na rep Hale-Bopp kometa, te se tako spasiti od neizbježnog smaka svijeta. Obuli su Najkice, obukli majice s natpisom “Heaven’s Gate Away Team” i spremno krenuli.
Na žalost, 39 članova sekte pronađeno je mrtvo na imanju u Kaliforniji nakon što su počinili zajedničko samoubojstvo trovanjem. Među njima je bio i osnivač sekte Marshall Applewhite.

Aum Shinrikyo

Shoko Asahara

Shoko Asahara

Osnovani osamdesetih, ostali su zapamćeni kada su 1995. godine ispustili otrovni plin u stanicu tokijske podzemne željeznice. Od trovanja Sarinom umrlo je 12 ljudi, a ozlijeđeno ih je oko pet tisuća. Prije napada, sekta je po cijelom svijetu brojala oko 40 tisuća članova, njih devet tisuća u matičnom Japanu.
Sekta je imala doktrinu koja je kombinirala učenja iz kršćanstva, budizma i predviđanja Nostradamusa, s konačnom apokalipsom i pročišćenjem društva kao konačnim ciljem. Nakon napada na podzemnu željeznicu, planirali su ubojstvo cijelog japanskog političkog vrha. Vođa kulta, Shoko Asahara, osuđen je na smrt.

TAGOVIAum Shinrikyo Bhagwan Shree Rajneesh Raelijanci Red Sunčeva hrama religija samoubojstvo sekte smak svijeta vanzemaljci Vrata Raja

Komentiraj