Report

Aside Banners

Najopasnije zemlje svijeta

Idesh! vam predlaže sedam svjetskih destinacija prepunih prelijepih morskih plaža, uvala, otoka, samo s jednim problemom. Moguće je da se nećete vratiti živi.

Piše , Objavljeno

Ostalo vam je još desetak neiskorištenih dana starog godišnjeg odmora. Ili su vam roditelji dobili na lotu pa ne znaju gdje svoje dijete poslati da troši pare. Ne očajavajte, krenite još jednom na putovanje iz snova. Idesh! vam predlaže sedam svjetskih destinacija prepunih prelijepih morskih plaža, uvala, otoka, golih tijela, samo s jednim problemom. Moguće je da se nećete vratiti živi.

Somalija

Somalija

Somalija

ZA: Somalijska obala najduža je na afričkom kontinentu, smještena na zapadnom dijelu Indijskog oceana, na samom rogu Afrike, nudi turistima prekrasne pješčane plaže, ljetne temperature tokom cijele godine, a cijene lokalnih suvenira su besramno male.

PROTIV:Jedna od rijetkih država svijeta bez organizirane vlasti, no zato već desetak godina djeluje islamska fundamentalna organizacija koju povezuju s Bin Ladenom. Iako je somalijska vlada preuzela kontrolu nad većinom zemlje, to znači samo još više nestabilnosti i više sukoba. Borbe među klanovima su česte, a otmice i ubojstva stranaca svakodnevica.

Demokratska republika Kongo

Demokratska republika Kongo

Demokratska republika Kongo

ZA: Sa samo 37 kilometara plaže na Atlantskom oceanu, niska i prostrana zavala rijeke Kongo, idealna je za ljubitelje ekstremnih sportova poput splavarenja, a na istoku planinski dijelovi Velikog tektonskog jarka s visinama do 5 tisuća metara savršeni za zimske sportove.

PROTIV:Iako je građanski rat završio i održani su izbori, ako se odlučite otići u Kongo izbjegavajte boravak u nekim od većih gradova, posebice pokrajine Ituri i Kivu. Plave kacige UN su tamo čisto radi pejzaža, a paljenje sela, krađe auta, ubojstva, silovanja i otmice su svakodnevica koju zanemarite jednom kad se popnete, živi, na planinu Stanley.

Bjelokosna Obala

Bjelokosna Obala

Bjelokosna Obala

ZA: Nekoć Obala Bjelokosti prepuna je prirodnih ljepota kojima se Afrika može ponositi, od planinskih lanaca na sjeveru zemlje, do srebrnih pješčanih plaža na jugu zemlje koje izlaze na Gvinejski zaljev, jedan od najljepših na cijelom Atlanskom oceanu.

PROTIV:Ako ste posljednjih godina odgledali barem jedan od sto filmova kojima je radnja smještena u Afriku, onda znate da je u rodnoj zemlji Didiera Drogbe sve puno pobunjenih delija s mačetama, koji svoje oružje vole bojati krvlju, a ako preživite napad jedne od 60 etničkih skupina, boravak na jednom od najljepših jezera svijeta Kossou pamtit ćete do smrti.

Pakistan

Pakistan

Pakistan

ZA: Od visinskih područja na sjeveru, doline rijeke Ind i Beludžistanske visoravni, Pakistan je obećana zemlja za turiste. Uslužni ljudi, gastronomske delicije poput currya, halve i lasse, biti će raj za vaše nepce nakon što se napušite dobrog čarasa, za male pare.

PROTIV:Činjenica da je alkohol zabranjen u Pakistanu vjerujem da će vam predstavljati najmanji problem, onaj veći su domaći islamski ekstremisti koji vole brzu vožnju autima, koji su bajdvej puni eksploziva, a ako pak imate vozačke sposobnosti braće Schumacher uvijek vas netko može skratiti za glavu, ako se odlučite na šetnje noću. No, poznajemo dvojicu koji su prošli cijeli Pakistan autobusom i vratili se živi, stoga ne vjerujte u sve što pišu mediji.

šri Lanka

šri Lanka

šri Lanka

ZA: U Indijskom oceanu nalazi se tropski otok nezamislive ljepote, šri Lanka, gdje se susreću naslijeđa starih kultura. Od najstarijeg svetog drveta Bo, ispod čije je mladice princ Siddharta, odnosno Buda, doživio prosvjetljenje, do brojnih hramova koje su gradili i ratnici i svećenici kao zalog bogovima.

PROTIV:Nekoć tropska ljepotica i omiljeno izletište svih ljubitelja kristalnog mora, nakon prekida vatre između vladajućih i Tamilskih Tigrova, čija je pripadnica i M.I.A., šri Lanka je vrlo brzo došla na top ljestvicu najopasnijih zemalja svijeta. Iako stranci nisu primarni cilj, moguće je da se nađete u blizini bombaškog napada dok s lokalnim polugolim stanovništvom jedete svježe ubrane ananase ili koje već voće raste tamo.

Haiti

Haiti

Haiti

ZA: Obožavan od gusara i turista, smješten na zapadnom dijelu otoka Hispanole, kojega dijeli s Dominikanskom Republikom, Haiti je planinska zemlja s tropskom klimom i dvije duge kišne sezone. More je kao iz najljepših snova stoga vožnje skuterom, gliserom ili parasailing su idealni za ubijanje vašeg godišnjeg odmora.

PROTIV:Haiti je najsiromašnija zemlja zapadnog svijeta. Ključne riječi:diktatura, nasilje, siromaštvo, prenapučenost, krijumčarenje droge, voodoo, sida. Prave policije, kažu upućeni, gotovo i nema, a kada se ti korumpirani momci i pojave onda su veća opasnost od lopova, ubojica i nabijenih pušaka, koje su uz UN mirovne snage samo dio pitoresknog krajobraza.

Libanon

Libanon

Libanon

ZA: Posljednjih 15 godina Libanon se razvio u jednu od omiljenih turističkih destinacija Bliskog istoka. Nekoć zemlja cedrova i masline, tipične mediteranske klime i stila življenja, s glavnim gradom u dolini Beqaa koja je poznata po svojim vinogradima i s antičkim gradom Baalbekom omiljenom turističkom destinacijom.

PROTIV:Iako je neprijateljstvo s Izraelom završilo nakon višemjesečnog bombardiranja, Hezbollah i ostale ekstremističke skupine vrlo su aktivne u Tripoliju i ostalim gradovima. Ako vas put nanese na jug, očekuju vas poljane prepune mina, no unatoč svemu Libanon je od svih sedam spomenutih zemalja još uvijek atraktivan kao turistička destinacija, a s obzirom da nismo Ameri, ljudi kažu da prave opasnosti i nema. Osim ako ih netko od susjeda u vrijeme vašeg boravka ne odluči bombardirati.

TAGOVIbjelokosna obala haiti kongo libanon opasno pakistan putovanje rat somalija sri lanka turizam

Komentiraj